• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Belçika Başbakanı De Croo istifa etti

Yeniakit Publisher
2024-06-10 00:59:00 -
Belçika Başbakanı De Croo istifa etti

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, istifa edeceğini açıkladı.

Belçika’da yapılan genel seçimlerin ilk sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Ülkenin federal meclisi ve bölge parlamentoları için oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından sayımlar başladı. İlk sonuçlara göre ağır bir yenilgi alan Başbakan Alexander De Croo yaptığı bir açıklama ile istifa edeceğini duyurdu. Partisinin seçimleri kaybettiğini kabul ettiğini söyleyen De Croo, "Bu akşam çok duygusal bir akşam. Kaybettiğimizi kabul etmeliyim. Yarın istifamı sunacağım’’ ifadelerini kullandı.

Genel seçim sonuçlarına göre ülkede sol partilerin oy oranı azalırken Flaman kanadında sağ ve aşırı sağ partilerin ilk sıralarda gittiği görülüyor. Başbakan De Croo’nun partisinin federal hükümette veya Flaman kesiminde kurulacak hükümetlerde yer alması beklenmiyor.

Kaynak: AA

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

OĞUZ TÜRKÜ

Avrupa üstündeki boyaları kaldırıyor gerçek haline kafatasciliga ırkçılığa faşizme yoğun şekilde dinmeye basladi.bu ne demek Hemen 1.. ve 2.. ci dünya savaşlarını hatirlayalim Avrupalilar teknolojiyi parayı Asya'ya kaptirmaya basladi yani sermaye veya para Asya'ya kaymaya başladı.. Unutmayın ABD yi hatta Avrupa'yı bir arada tutan tek şey paradır. Avrupalılar zenginlikleri elden gitmeye başlayınca tek yapacakları şey dünyada savaş çıkartmaktır.ornekmi Rusya'yı kiskirtip Ukrayna'ya saldirtmak..Rusya'yı gucsuzlestirmek sonrasinda çok zengin kaynakları olan bu toprakları hep yaptıkları gibi sömürmek yani Rus toprakları bir LEŞ Avrupalılara leş kargası her zamanki gibi..tabi bu esnada Türkiye'de once Ruslara karşı kullanılacak ihtiyaç bitince kesinlikle parçalanması onlar için hayati öneme haiz .AB ve ABD için bu plan olmazsa olmaz.dikkat edin tüm Avrupa ve anglosaksonlar bu planda hem fikirler ornekmi Suriye Irak sırada T.C ve İran var..ama aptal meshepci İslam düşmanı molla rejimi bunu hala kavrayamadi çünku tek dertleri meshep fitnesi ve TÜRK Düşmanligi Unutmamak gerek 100 yıl önceki planı yani Sevr i uygulayamadilar ama olanlarından hicjir zaman vazgecmediler çünkü güçlü bir Türkiye onlar için her zaman bir tehdit Sonuç. Eğer biz ayakta kalırsak onlar parcalanacak.zira artık avrupanin guneşi batıyor o guneş maalesef Hint ve çin topraklarinda doğacak peki ya biz İslam ulkeleri birlik beraberlik ruhuna dair maalesef en ufacık bir ışik bile görünmüyor.Gazzedeki kardeşlerimiz katledilirken onlar dolar saymak ve koltuklarini korumakla meşguller.. YUCE RABBİM bizi bagişlasin Gazzeli kardeşlerim hakkını helal etsin..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23