• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bediüzzaman ilk defa yayınlanan mektuplarıyla

Yeniakit Publisher
2014-02-28 22:09:00 -
Bediüzzaman ilk defa yayınlanan mektuplarıyla

Risale-i Nur Hizmetinin tarihi de denilebilecek çalışma, bu konudaki ezberleri bozma iddiasıyla ve günümüze kazandırdığı orijinal belgelerle sizleri bekliyor.

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin tarihçe-i hayatı, vefatının 54. senesinde Hayrat Vakfı tarafından ilk defa ortaya çıkan orijinal belgelerle neşredildi. Hayatı hakkında en çok eser yazılan simalardan birisi olan Bediüzzaman Hazretlerinin tarihçe-i hayatı, yepyeni bir çalışmayla ve pek çok açıdan ilk olma özelliğine sahip olarak yakın zamanda Hayrat Neşriyat tarafından piyasaya sürüldü.

Eser, en yakın talebesi ve kendisinden sonra yerine bıraktığı Ahmed Husrev Altınbaşak’ın hususi arşivinden çıkan ve ilk defa gün yüzüne çıkarılan belgeler ışığında Hayrat Vakfı İlmi Araştırmalar Heyetinin hassas çalışmaları neticesinde vücuda geldi. Bediüzzaman Hazretlerinin Hayrat Neşriyat tarafından dağıtılan Tarihçe-i Hayat eseri, bugüne kadar yazılan tarihçeler içerisinde değinilmemiş bazı önemli konulara dikkatlerimizi çekiyor. Ahmed Husrev Altınbaşak kimdir ve Risale-i Nur hizmetindeki yeri nedir? Bediüzzaman Hazretleri eserleri neden Osmanlıca olarak yazdırıp muhafaza etti ve Osmanlıca yazı yazmayı talebelerine neden bir görev olarak verdi? Tevafuklu Kur’an nedir ve nasıl yazılmıştır? Bediüzzaman Hazretlerinin vefatından sonra hizmetin seyri nasıl devam etmiştir? Bediüzzaman Hazretleri yerine birisini bırakmış mıdır?

Bu ve benzeri pek çok suale cevap arayan eser, 12 yıllık bir çalışmanın neticesinde tamamlandı. Risale-i Nur’un hizmet tarihine ışık tutan ve daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış 250'den fazla belgenin kullanıldığı aynı eser, bu özelliğiyle araştırmacılara da önemli bir kaynak teşkil etmektedir. Bu kitabın başka bir yeniliği de Bediüzzaman Hazretleri’yle Hüsrev Efendi’nin hayatlarının birlikte verilmiş olmasıdır. Bugüne kadar ismini çok duymadığımız Ahmed Husrev Altınbaşak, bu eserle Risale-i Nur hizmeti içerisinde nasıl bir yer tuttuğunu ve ne gibi hizmetlerde bulunmuş olduğunu öğrenme imkanına sahip olacaksınız.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23