• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

BDP’ye uyarı

Yeniakit Publisher
2013-07-14 20:15:15 - 2013-07-14 20:17:33
BDP’ye uyarı

Ulusalcı, şovenist güruhun ve derin mihrakların var güçleriyle engellemeye çalıştıkları çözüm süreci konusunda Başbakan Erdoğan, “Geri adım atmak yok” şeklinde kararlılık mesajı verirken, bazı BDP’lilerin söylemleri ve PKK’nın içindeki birtakım unsurların tahrik edici eylemleri tepki çekiyor. BDP, sürece zarar verecek çıkışlar konusunda uyarılıyor.

EROL METİN/ANKARA
Ulusalcı, şovenist güruhun ve derin mihrakların var güçleriyle engellemeye çalıştıkları çözüm süreci konusunda Başbakan Erdoğan, “Geri adım atmak yok” şeklinde kararlılık mesajı verirken, bazı BDP’lilerin söylemleri ve PKK’nın içindeki birtakım unsurların tahrik edici eylemleri tepki çekiyor. BDP, sürece zarar verecek çıkışlar konusunda uyarılıyor. Akit’e konuşan siyasetçi ve STK temsilcileri, BDP’yi sürecin ruhuna uygun hareket etmeye çağırdı.
BORA: HAYAL
ETMEK BİLE YANLIŞ
Refah Partisi eski Diyarbakır Milletvekili Ferit Bora, BDP’nin sağduyulu davranması gerektiğini söyledi. Kardeş kanının dökülmesinin önüne geçecek olan girişimleri sabote etmeye kimsenin hakkı olmadığının altını çizen Bora, “Tekrar başa dönmeyi hayal etmek bile yanlıştır. Çok kötü şeyler olur Türkiye’de. Halk artık buna müsaade etmez. Başbakan da kesin kararlı. ‘Bu işi sonuna kadar götüreceğim’ diyor. Bu iş olacak. Hiç kimse artık bunun önüne geçemez. Bu işin sonuna kadar gideceğine inanıyorum. Bütün kesimler buna destek olmalı. Sürecin sekteye uğraması herkesin zararına olur. Kimse karlı çıkmaz bu işten” dedi.
Silahların susmasından hoşnut olmayanların varlığına dikkat çeken Bora, sabırlı olunmasını isteyerek, “Vatandaşların provokasyonlara ve bazı insanların söylemlerine kulak asmamaları lazım. Bu süreçte sabır çok önemlidir. Kolay değil, 30 yıldır devam eden bir olayın hemen öyle sonlanmasını bekleyemeyiz. Bu işin bazı badireleri vardır. Süreç şimdiye kadar çok iyiye gitti. Süreç başladığından beri kan akmadı. İnşallah bir daha da akmaz. Örgüt içerisindeki anlaşmazlıklar nedeniyle bazı ufak tefek şeyler olabiliyor. Halkın beklentilerine kulak verilmeli. Anayasa biraz geciktiği için biraz da endişeler oradan geliyor. Her iki taraf da hala birbirine karşı bir güvensizlik içerisinde. Şahsen ben ümitliyim. Silahlar tamamen susacak” diye konuştu.
“KÜRTLERİ YENİDEN
GÖZYAŞINA GÖTÜRMENİN…”
Diyarbakır Gönül Köprüsü Derneği Başkanı Ali Serdar Tuncer ise PKK’nın son zamanlardaki bazı eylemlerinin kendilerini endişelendirdiğini dile getirerek, şunları kaydetti: “PKK ‘ben Öcalan’ın açıkladığı yol haritasını kabul ediyorum’ dedi. Bu bütün Kürtlerde moral ve motivasyon yarattı. Biz de destekledik. Fakat gelinen son süreç bizlerde de soru işaretleri bıraktı. Yani BDP ve PKK Öcalan’ın arkasında olduklarını, bu yol haritasının arkasında olduklarını söylemelerine rağmen son zamanlarda işte yol kesmeler, araç yakmalar vs. gibi şeyler oluyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu Kürtleri yeniden gözyaşına, kötü günlere götürme eylemlerinin sinyalleridir. Biz bunların biran önce son bulmasını, tekrar bu çözüm sürecinin işlev kazanmasını istiyoruz. PKK ve BDP’den öncelikle bu yol haritasına uymalarını, PKK içerisinde engel çıkarmak isteyen bazı güçler varsa da bunlara engel olmasını, çözüm sürecinin devam etmesini istiyoruz.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23