• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

BDP’lilerden annelere baskı ve gözyaşı

Yeniakit Publisher
2014-06-23 07:41:00 - 2014-06-22 23:50:13
BDP’lilerden annelere baskı ve gözyaşı

BDP’lilerden annelere baskı ve gözyaşı

EROL METİN / ANKARA - Çocukları PKK tarafından dağa götürülen barış annelerinin Diyarbakır’daki direnişi bir ayı aşkın süredir devam ediyor. Ancak BDP, eylemlerinden vazgeçmeleri için annelere büyük bir baskı uyguluyor. “Temizlik yapıyoruz” bahanesiyle çalışanlar eliyle Büyükşehir Belediye binası önünden gönderilen anneler, oturma eylemi başlattıkları ikinci adres olan Dağkapı Meydanı’nda da rahat bırakılmıyor. 

GÖZETLEYİP BÜFECİYİ YÖNLENDİRİYORLAR

Gözü yaşlı anneler, Dağkapı’da da kendilerine huzur verilmediğini söylediler. BDP sempatizanlarının oturma eylemi yaptıkları yere yakın mesafedeki büfe sahibini “Onları buradan gönder” şeklinde yönlendirdiklerini anlatan anneler, büfe sahibinin de “Dükkanımın önünü kapatıyorsunuz. Buradan gidin” diyerek kendilerine baskı yaptığını dile getirdiler. BDP mensubu olduklarını tahmin ettikleri birkaç kişinin sürekli kendilerini gözetlediğine dikkat çeken mazlum Kürt anneler, “Bu durumdan rahatsızız. Birileri herhalde bunlara görev vermiş. Düzenli olarak orada oturuyorlar. Kim gelip gidiyor denetliyorlar” diyorlar. 

“SATILMIŞ İNSANLAR” DEYİP TÜKÜRÜYORLAR

BDP yandaşlarının yanlarından geçerken kendilerine hakaret ettiğini belirten anneler, “Kötü laflar ediyorlar. Tükürenler oluyor. ‘Satılmış insanlar. Siz satılmışsınız. Parayla burada duruyorsunuz’ diyorlar” bilgisini aktarıyorlar. PKK’dan dağa çıkardığı evlatlarını geri vermesini isteyen barış anneleri, hükümetin eylem yapmaları için kendilerine para verdiğini savunanlara şu cevabı veriyorlar: “Madem öyle düşünüyorlar üstüne para verelim, gidip çocuklarımızı bize geri getirsinler.”Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23