• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

BDP'li vekiller de Balbay'a açılan kapıdan geçecek!

Yeniakit Publisher
2013-12-19 12:46:46 - 2013-12-19 12:51:47
BDP'li vekiller de Balbay'a açılan kapıdan geçecek!

Tutuklu vekillerin durumunu değerlendiren Beşir Atalay, Yerel Mahkeme'nin reddettiği tahliye talebinin Anayasa Mahkemesi'nde düzeltileceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, gözaltıları TGRT Haber'de değerlendirdi. Ankara'nın Gündemi'nde Batuhan Yaşar ve Nuri Elibol'un konuğu olan Atalay, açıklamalarda bulundu.

Tutuklu vekillerin durumunu da değerlendiren Beşir Atalay, Yerel Mahkeme'nin reddettiği tahliye talebinin Anayasa Mahkemesi'nde düzeltileceğini ve CHP Milletvekili Mustafa Balbay'a açılan kapının, BDP'li vekillere de açılacağını müjdeledi, sadece sürenin uzatıldığını ifade etti.

Yolsuzluk operasyonuyla ilgili de açıklamalar yapan Atalay’ın konuşmasının o bölümleri;

AK PARTİ'NİN AKINI LEKELETMEYİZ

"Biz; yolsuzlukla, haksızlıkla, hukuksuzlukla daima mücadele ettik. AK Parti'nin akını lekeletmeyiz! Biz parti ismini kirletmeyiz. Ama dışarıdan kurgularla, dizaynlarla AK Parti'yi önleyecek, önüne engeller çıkaracak, şaibeler yükleyecek çalışmalara da müsade etmeyiz".

CEZASINI ÇEKSİNLER

"Türkiye'de yolsuzlukların kökünü kazıdık. Temel hareketimiz, doğruluk üzere olma, helal haramı ayırma ve her türlü haksızlığa karşı çıkmaktır. Millet bizi bunun için iktidar yaptı ve destekliyor. Parti içinde ve bunun dışında nerede yolsuzluk ve haksızlık yapan varsa cezasını çeksin. Bizim zerre kadar rezervimiz yok" .

"ETKİSİ FAZLA OLSUN DİYEREK, SORUŞTURMALAR BİRLEŞTİRİLMİŞ"

"3 ayrı operasyon, 3 ayrı soruşturma ortaya çıkarılmış. Biraz fazlaca, birbiriyle irtibat kurulamayacak farklı olaylar bir araya getirilmiş. Herhalde sesi biraz fazla çıksın, etkisi çok olsun diye... İstanbul Fatih Belediyesi mesela, soruşturmaya konu olacak bir olay bile değil. Sonuçta yargı karar verecek. Yanlış yapanlar cezasını çekecek. Biz güçlü bir parti ve güçlü bir iktidarız; haksız suçlamaları da kabul edemeyiz".

"BU, SİYASİ OPERASYON'DUR"

"Siyasi ve sosyal gelişmeleri tek boyutlu değildir. Biz gayet açık ve net bir tavır içindeyiz. Çok mensubumuz var. Bunun içinde yanlış yapanlar varsa, bunun üzerine önce biz gitmişizdir bugüne kadar... Yine böyle olacak. Yanlış yapan bedelini ödeyecek. Ama gelişmeler gösteriyor ki; sadece bir yolsuzlukla mücadele değil, geniş kapsamlı bir büyük siyasi operasyon kimliği taşıyor".
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23