• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bayram namazında Sultanahmet’teyiz

Yeniakit Publisher
2013-08-03 22:37:37 - 2013-08-03 22:38:10
Bayram namazında Sultanahmet’teyiz

Bayrama yaklaştığımız bugünlerde Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Müftülüğü’nün organize ettiği Sultanahmet’te ki bayram namazına Namaz Gönüllüleri Platformu ve Mihrab Gönüllüleri Platformu da dün yaptığı basın açıklamasıyla destek verdi.

ŞUAYİP ALABAY / İSTANBUL
Bayrama yaklaştığımız bugünlerde Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Müftülüğü’nün organize ettiği Sultanahmet’te ki bayram namazına Namaz Gönüllüleri Platformu ve Mihrab Gönüllüleri Platformu da dün yaptığı basın açıklamasıyla destek verdi. Büyük bir kalabalığın beklendiği namaza giderken yiyecek, içecek ve ulaşım gibi hususlarda yaşanacak sıkıntılara dikkat çeken platform gelecek kişilerin tedbirli olmasını istedi.
YILDIZ: “DEDEDEN TORUNA
BAYRAM NAMAZINA HERKES SULTANAHMET’E”
Namaz Gönüllüleri Platformu ve Mihrab Platformu adına açıklamada bulunan Abdullah Yıldız, “İstiyoruz ki bu bayram namazı engellilerin, yaşlıların, kadınların ve çocukların da katılımı ile coşkulu bir dua ve bayramlaşma için, hediyeleşme için, kucaklaşma için, kardeşleşme için güzel bir vesile olsun. Bayram namazına dededen toruna yaşlı, çocuk, engelli, kadın-erkek herkesi bekliyoruz” dedi. Camide gelecek kalabalığın beklentilerin üstünde olacağını belirten Yıldız, camide yer bulamama ihtimaline karşı herkesin seccadelerini alarak mümkünse abdestli gelmelerinin ya da abdest almak için ihtiyaç duyabilecekleri paket sularını da yanlarında getirmelerinin uygun olacağını belirtti. Yıldız, gelen her Müslümanın yanında ufak bir hediye getirmesini tavsiye etti. Hediyelerin namazdan sonra birbirlerine vermenin birlik ve beraberlik duygusunu pekiştireceğini söyledi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23