• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bayram havasına giren medyanın "6 yaş" yalanı mahkeme kararıyla çöktü!

Yeniakit Publisher
2023-10-23 18:25:00 - 2023-10-23 19:47:26
Bayram havasına giren medyanın "6 yaş" yalanı mahkeme kararıyla çöktü!

Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel, Kadir İstekli ve Fatıma Gümüşel'e ceza yağdıran mahkeme, Timur Soykan'ın ortaya atttığı 6 yaş yalanını kabul etmedi.

H.K.G.'yi ilk gündeme getiren Birgün'den Timur Soykan'ın, "6 yaşında evlendirildi" şeklindeki deli saçması iftirası mahkeme kararıyla çürüdü.

Soykan'ın 6 yaş yalanıyla başlayan linç kampanyasına katılanlar ise yalandan mahkeme kararına karşın vazgeçmedi.

H.K.G.'yi 6 yaşında evlendirdiği iftirasıyla yargılanan Yusuf Ziya Gümüşel Hoca 20 yıl hapis cezasına, H.K.G.'nin annesi Fatıma Gümüşel 16 yıl hapis cezasına, eşi Kadir İstekli ise 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme bu kararı H.K.G.'nin 14.5 yaşında evlendirildiğini esas alarak verdi. Ailenin ifadesine göre ise H.K.G. evlendiğinde 17 yaşındaydı. Ancak kemik testi talebi mahkeme heyeti tarafından kabul edilmedi.

Dava genç evlilik mağduriyetine evrildi!

Binlerce genç evlilik mağduru gibi Kadir İstekli de evlendikten yıllar sonra "tecavüzcülük" gibi ağır bir ithamla, baba Yusuf Ziya Gümüşel Hoca ile Fatıma Gümüşel ise tarikat ve cemaat düşmanlarının kamuoyu baskısıyla hapsedildi.

Uzun yıllardır Türkiye gündemini meşgul eden 18 yaş öncesi evliliklere hapis cezası sorununun bir türlü çözülememesi, binlerce yuvayı dağıtmıştı. Aynı sorun, tarikat düşmanlarının eliyle nefret kampanyası başlatılan Yusuf Ziya Gümüşel Hoca'yı da vurdu.

Medyanın 6 yaş yalanını ısrarla devam ettirmesi, düşmanlıklarını bir kez daha ortaya koydu.

O çocuğun psikolojisi kimin umrunda?

Kadir İstekli ile H.K.G.'nin evliliğinden doğan ve şu anda 7 yaşında olduğu öğrenilen çocuğun mağduriyeti ise sözde hak savunucuları tarafından göz ardı edildi.

Bugün 7 yaşında olan ve meşru bir evlilikten doğan o çocuk; akl-ı baliğ olduğunda; babası, dedesi ve anneannesi ile ilgili şu haberleri okuyacak:

Medyascope:

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hodri meydan

mahkeme kararı vermis

K maraşlı

O zamanın İslam devletinde imamı azama yapılan zulüm şibmdi Yusuf hoca ya laik mufazakar dindar bir devletti yapılıyor. Olayları farklı tabiki.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23