• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bayraktar TB3 ilk uçuşunu orada yaptı! Dikkat çeken "Yunan Adaları" detayı

Yeniakit Publisher
2023-01-25 12:54:00 - 2023-01-25 12:54:25

Baykar firması tarafından geliştirilen "Bayraktar TB3 SİHA", ilk uçuşunu HAVELSAN'ın "Malazgirt Ciddi Oyun Altyapısı Projesi"nde gerçekleştirdi. Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olan TCG Anadolu'dan kalkış yapan Bayraktar TB3'ün uçuşunda Yunan Adaları detayı dikkat çekti.

Savunma sanayii alanında dünyayı hayran bırakacak hamleler yapan Türkiye, Azerbaycan'dan Libya'ya, Akdeniz'den Suriye'ye kadar büyük bir coğrafyada gücünü kanıtlamış olan Bayraktar TB2'nin ardından Bayraktar TB3 için geri sayım başlattı.

Dünyada ilk defa kısa pist bir gemiden konvansiyonel bir şekilde inip kalkan insansız hava aracı olarak çok büyük bir kuvvet çarpanı oluşturacak olan Bayraktar TB3, HAVELSAN tarafından geliştirilen ve Malazgirt ismi verilen "ciddi oyun altyapısı" görüntülendi.

HAVELSAN, 2020 yılında oyun teknolojilerini simülasyon ve ciddi oyunlar alanlarında kullanabilmek, gelişen teknolojiyi yakalamak amacıyla öz kaynaklarıyla AR-GE projesine başladı.

Sanal gerçeklik çatışma simülatörü, paraşüt simülatörü, keskin nişancı ve zırhlı araç simülatörleri gibi ürünler oyun teknolojisiyle geliştirildi. HAVELSAN, bu çalışmalardan aldığı olumlu sonuçlardan sonra bir altyapı çözümü üreterek çok daha geniş kapsamlı çözüm üretme yoluna gitti ve tüm bu ihtiyaçlarda kullanılmak üzere Malazgirt Ciddi Oyun Altyapısı Projesi'ni uygulamaya aldı.

HAVELSAN tarafından paylaşılan görüntüde TB3'ün Türkiye'nin ilk uçak gemisi olan TCG Anadolu isimli amfibik hücum gemisinden kalkış yaptığı görülüyor.

Malazgirt oyunun tanıtımında Bayraktar TB3'ü uçuran HAVELSAN yetkilileri, SİHA'nın düşmanı nasıl vurduğu ve simülasyonun ilerleyişini gözler önüne serdi. Simülasyondaki uçuşun ilk olarak Yunan Adaları'nda yapılması ise dikkatlerden kaçmadı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ZÜLFİKAR KIZILKAYA

ALİ BABACAN AĞZINDAN KAÇIRDI.BİR GÜN ÖNCE PENTEGONDAN BİR YETKİLİ TÜRKİYE Dİ SİHA TİHA KONUSUNDA DURDURMAMIZ GEREKTİĞİNİ SÖYLEMİŞ İDİ.ALİ BABACANDA ERTESİ GÜN BİZ DOSTLARAMIZ 7 MASA İLE İKTİDARA GELDİĞİMİZDE SİHA TİHA TÜM SİLAH SANAYİNE DOKUNACAĞIZ.ANAYASADAN TÜRK LÜĞÜ VE TÜRK DİLİNİ KALDIRIP DOĞUANADOLU YA ÖZERTLİK VERECEĞİZ AÇIKLARINIDA YETKİLİLERİNDEN DUYMAKTAYIZ.BU HÜKÜMET İKTİDARI KAYIP EDER İSE ACABA ÜLKEMİZİ PARACALANACAKMI KAYGI DUYMAKTAYIZ.

Alp

"Yunanistan askerî işgalcilerinin yer aldığı Türkiye adalarında yaptı" yazsanız daha mı iyi ki, yoksa böyle mi iyi iş öğretmek gibi olmasın, keşke öğrenebilsek medyayı kullanmayı zira kalem kılıçtan keskindir..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23