• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bayraktar TB2 SİHA'lar birçok ülkenin semalarını koruyor! Türkiye'den satın alınan TB Bayraktar o ülkeye ulaştı

Yeniakit Publisher
2024-03-10 10:51:00 - 2024-03-10 17:08:20
Bayraktar TB2 SİHA'lar birçok ülkenin semalarını koruyor! Türkiye'den satın alınan TB Bayraktar o ülkeye ulaştı

Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarının ihraç edildiği ülkelere Maldivler de eklendi. Öte yandan Bayraktar TB ile ilgili son gelişme ortaya çıktı. Maldivler, Hint ordusunun tehditlerine karşı adanın deniz bölgesinde devriye gezmek için TB Bayraktar satın almıştı.

Maldivler, Hint ordusunun tehditlerine karşı adanın deniz bölgesinde devriye gezmek için TB Bayraktar satın aldı.

Maldivler, tüm Hint askeri personelinin ada ülkesinden çekilmesi için 10 Mart'a kadar süre tanıdı.

DRONELER MALDİVLER'DE

Hindustan Times’ta yer alan habere göre, Hint Okyanusu’ndaki takımada ülkesi Maldivler, Çin'le savunma anlaşması imzalamasından birkaç gün sonra, geniş özel ekonomik bölgesinde devriye gezmek için Türkiye'den insansız hava araçları satın aldı. Türk droneları 3 Mart'ta Maldivler'e teslim edildi.

Haber portalı Adhadhu, konuyla ilgilenen üst düzey bir hükümet yetkilisinden alıntı yaparak, "Dronlar şu anda Noonu Maafaru Uluslararası Havalimanı'nda" dedi. Maldivler Başbakanı Mohammed Muizzu'nun Kasım ayında cumhurbaşkanı olarak yemin etmesinden sonra ziyaret ettiği ilk yabancı ülke Türkiye olmuştu. Ancak hükümet yetkilisi, hükümetin önümüzdeki hafta içinde insansız hava araçlarının operasyonlarına başlamak için çalıştığını söylemesine rağmen, anlaşma kapsamında Türkiye'den alınan insansız hava aracı sayısının belirsizliğini koruduğunu belirtti.

Hükümetin insansız hava araçlarıyla ilgili herhangi bir resmi yorumda bulunmadığını belirten Adhadhi, çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında Maldivler'in bu tür insansız hava araçlarını çalıştırıp çalıştıramayacağını sorguladığını söyledi.

Haber portalı, "Ancak Savunma Bakanlığı yetkilisi doğrudan yanıt vermeyi reddetti ve yeteneklerin güçlendirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi" dedi.

Adhadhu daha önce, dronların satın alınması için eyaletin acil durum bütçesinden 37 milyon ABD Doları (1 milyar 178 milyon 450 bin TL) tahsis edildiğini bildirmişti. (patronlardunyasi)

TB2 İÇİN GEREKLİ MALZEMELER MADİVLER'E TESLİM EDİLDİ

Ayrıca Maldivler'e teslim edilenlerin Türk şirketi Baykar'ın TB2 drone'ları ve drone'lar için gerekli ekipmanlar olduğu iddia edilen sosyal medya paylaşımlarına da yer verildi.

4 Mart'ta Başbakan Muizzu, ülkesinin, oldukça geniş bir alana sahip olmasına rağmen Münhasır Ekonomik Bölgesi'nin (MEB) kontrolünü sağlamak amacıyla bu ay Maldiv suları için 7/24 bir izleme sistemi kurmaya çalıştığını da duyurmuştu.

Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarının ihraç edildiği ülkelere Maldivler de eklendi.

Alınan bilgiye göre, Maldivler, güvenlik güçlerinin ihtiyacı için komuta kontrol istasyonu ve 6 Bayraktar TB2’den oluşan bir sistem tedarik edecek. Yapılan anlaşma kapsamında araçların teslimatına başlandı.

Maldivler Cumhurbaşkanı Muhammed Muizzu, Kasım 2023’te Türkiye’yi ziyaret etmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü. Muizzu, ayrıca bazı Türk savunma sanayisi şirketlerine ziyarette bulunmuştu.

Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar TB2, dünyanın en fazla ülkeye satılan SİHA’sı olarak Türkiye’nin bu alandaki bayrak taşıyıcısı haline geldi.

İlk ihracat başarısını 2018 yılında Katar’da yakalayan Bayraktar TB2 için bugüne kadar 33 ülke ile sözleşme imzalandı. Dünyanın birçok farklı bölgesinde karşılaştığı çöl sıcağı, dondurucu soğuk, kar ve fırtına gibi tüm olumsuz hava şartlarında görev yapan Bayraktar TB2, NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerin envanterine girdi.

Bugüne kadar 750 bin uçuş saatini aşan Bayraktar TB2, 27 bin 30 feet ile kendi sınıfında Türkiye irtifa rekorunu kırdı. Bayraktar TB2, bu uçuş süresiyle en uzun süre görev yapan milli hava aracı unvanına sahip bulunuyor.

Bayraktar AKINCI için 9 ülke ile sözleşme imzalayan Baykar’ın insansız hava araçlarına yönelik olarak anlaşmaya vardığı ülke sayısı 34’ü buluyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23