• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bayraktar: Esenler kentsel dönüşümde destan yazıyor

Yeniakit Publisher
2013-09-27 21:21:21 - 2013-09-27 21:22:32
Bayraktar: Esenler kentsel dönüşümde destan yazıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, dertlerinin fakirin, fukaranın yuvasını yapmak olduğunu ifade ederek, "Öyle birileri belden aşağı vurmakla, çamur atmakla mesafe alabileceğini sanıyorsa yanılıyor. Biz muhalefete diyoruz, ‘Siz de proje üretin.

İSTANBUL -  Bizden daha çok çalışın da gelin iktidara, ülkeyi daha ileri götürün.’ Fakat nerede... Proje yok, sadece beden aşağı vurmak, sadece olmayan şeyleri söylemek. Bu milletin bunlara karnı tok. Bizim ülkemiz demokratikleşti. Bizim insanımız neyin en olduğunu biliyor" dedi.
 Bayraktar, Esenler Belediyesi tarafından öğrencilere, geri dönüşümden elde edilen defterlerin verildiği, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp, belediye tarafından yaptırılan Hasip Dinçsoy İlkokulu’nun hizmete açılışına ve ilçede bulunan 859 konutluk kentsel dönüşüm çalışmalarına startın verildiği toplu törene katıldı. Törende konuşan Bayraktar, Müslümanlığın en önemli şartının "temizlik" olduğunu ifade ederek, Müslümanların dünyada en güçlü toplum olduğu zamanlarda Avrupa’ya temizliği öğrettiğini söyledi.
Bayraktar, Esenler halkının yaptığının şapka çıkarılacak kadar önemli bir iş olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Kağıtları evde ayrıştırın, toplayın, bunların gelirinden 2 milyon defter üretin. Pet şişe kapakları toplayıp bunlardan engelli vatandaşlarımıza araba verin. Hakikaten, bizim çevre konusunda insanımızın İslam’dan gelen o sorumluluk yapısıyla ne kadar duyarlı olduğunun, ne kadar samimi olduğunun en önemli göstergesidir."
BİZ BU ZOR İŞE TALİP OLDUK
Bakan Bayraktar, ilk büyük kentsel dönüşüm adımını Eserler’de attıklarını hatırlatarak, Esenler’in kensel dönüşüm konusunda destan yazdığını ve bunun da halkın hoşgörüsü, ileri görüşlülüğü sayesinde olduğunu dile getirdi.
Türkiye’nin bulunduğu coğrafyadan dolayı, kalkınma ve sanayileşmede Avrupa’nın gerisinden geldiği için durumunun farklı olduğunu işaret eden Bayraktar, şöyle devam etti: "Yıllarca başta İstanbul olmak üzere şehirlerimiz çok çarpık yapılaştı. Gecekondular, kaçak yapılar oluştu. Yıllarca popülist politikalarla bunlar önlenmedi. Kanunlar, şartlar bu işi önlemeye yetmedi. Böyle bir zorlukla karşı karşıyayız. Biz bu zor işe talip olduk. Böylesine Türkiye çapında bir kentsel dönüşüm seferberliği hareketi bizim iktidarımıza nasip oldu. Biz halkımıza güvendik. Biz biliyoruz ki halkımız gerçekleri, zorlukları görüyor. Bu işi içselleştirdik. Şu anda Türkiye’de 170 bin bağımsız konutu yıktık. Hiç kimsenin burnu kanadı mı? Hiç kimsenin evini istemeden yıktık mı? Muhalefet ‘rant yapacaksınız. Orayı yanndaşlarınıza peşkeş çekeceksiniz’ diyordu. Bizim kitabımızda böyle şeyler yazmaz. Biz halkımız hizmetkarıyız."
Programın ardından Bakan Bayraktar Esenler’de 3 ayrı bölgede gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm yıkımını, video konferans ile başlattı. Bayraktar daha sonra açılışı yapılan okulu gezerek, öğrencilere geri dönüşümden elde edilen defterleri dağıttı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23