• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Batı'nın terör örgütünü Türkiye'nin başına bela mı edecekler? Sözde hayvan derneğinden skandal paylaşım!

Yeniakit Publisher
2022-06-17 23:25:00 - 2022-06-18 00:00:04
Batı'nın terör örgütünü Türkiye'nin başına bela mı edecekler? Sözde hayvan derneğinden skandal paylaşım!

SOHAYKO isimli hayvan derneği, başta İngiltere ve ABD olmak üzere bazı ülkelerde terör örgütü olarak tanınan ALF için skandal bir paylaşımda bulundu. SOHAYKO'nun sosyal medya hesabından "ALF Türkiye yakında" tweet'i atıldı.

 yeniakit.com.tr 

Başıboş köpekler vatandaşları canından bezdirirken görevini yapmayan belediyeler tepki topluyor. Belediyelerin görevini yapmaması durumunda vatandaşlar kendi çözümlerini uygulamaya çalışıyor.

Sözde hayvan derneğinden 'ALF terör örgütü' tweeti

Sosyal medya platformu Twitter'da bir vatandaş tarafından atılan bir tweet'e Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği (SOHAYKO) tarafından şoke eden bir cevap geldi. 

"Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan bu beyefendi derneği defalarca uyarmasına, belediyeyi defalarca aramasına rağmen bir sonuç alamıyor ve en sonunda kendi çözümünü kendi buluyor. Çözümün ne olduğu ikinci videoda." paylaşımında bulunan vatandaşa SOHAYKO tarafından "Alf Türkiye yakında"  cevabını verdi.

ALF terör örgütünün faaliyetlerini Türkiye'ye mi taşıyacaklar?

SOHAYKO'nun bu paylaşımı "Batılı ülkelerde terör faaliyetleri gösteren ALF terör örgütü, Türkiye'ye mi taşınmaya çalışılıyor?" sorusunu akıllara getirdi.

HAYTAP'tan terör örgütüne güzelleme!

Ayrıca HAYTAP ve SOHAYKO isimli hayvan derneklerinin başta İngiltere ve ABD tarafından terör örgütü listesinde bulunan ALF hakkında güzelleme dikkat çekiyor.

Hayvan derneklerinin sicili kabarık

Diğer taraftan hayvan derneklerinin vukuatları bitmek bilmiyor.

Daha önce de başıboş köpek saldırısı sonrası ağır yaralanan ve çok sayıda ameliyata giren Asiye Ateş'in ailesine dava açan SOHAYKO yöneticileri, başıboş köpekleri şikayet eden vatandaşlara tehditler savurmuş ve evlerinin tespit edileceğini açıklayarak tehlikeli provokasyona girişmişti. 

Ayrıca SOHAYKO yöneticilerinin bağış adı altında toplanan paralarla keyif sürdüğünü öne süren eski dernek çalışanı Sinem Umaş, dernek başkanının bağış paralarıyla kızına cip aldığı ve iş yeri açtığını iddia etmişti.

ALF terör örgütü nedir?

Hayvan Kurtuluş Cephesi (Animal Liberation Front - ALF) 1976´da Ronnie Lee isimli bir suç makinesi tarafından kuruldu. 1990’lı yıllara kadar İngiltere’deki ve ABD’deki ALF üyeleri genelde hayvan hırsızlığı, yani çiftliğe veya laboratuvara girip hayvanları kaçırma, tilki ve diğer hayvan avını sabote etme, vandalizm eylemleri gerçekleştirdi.

1990'lı yıllardan sonra ALF ve bu terör örgütüyle bağlı başta kardeş grubu Earth Liberation Front (ELF) olmak üzere benzer gruplar daha şiddetli eylem düzenlemeye başladı. 1982'den sonra yapılanmaya başladığı ABD’de 1995-2010 yılları arasında, ALF ve ELF tarafından toplam 239 kundaklama ve bombalama eylemleri gerçekleştirildi.

İngiltere ve ABD'nin terör listesinde

1993'ten sonraki yıllarda ALF, İngiltere ve ABD devleti tarafından terör örgütü olarak kabul edildi. FBI, eko-terörizm kategorisinde sınıflandırdığı ALF ve ELF gibi benzer grupları 'terör örgütleri' listesine aldı. 1996-2002 yıllarında bu teröristler yalnızca ABD’de 600’den fazla suç işleyerek 43 milyon dolara varan zarara yol açan eylemler gerçekleştirdi.

 

Çok sayıda üniversiteye saldırı düzenleyen ve bilim adamlarını tehdit eden ALF terör örgütü üyeleri, bombalı sabotaj ve kundaklama faaliyetleri yürüttü.

Türkiye'de de etkili olmaya çalışıyorlar

Türkiye'de de faaliyet göstermeye çalışan terör örgütü mensupları, Kurban Bayramı'nı sık sık hedef alan açıklamalarda bulunuyor ve eylem çağrısı yapıyor. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Leyl......

Eger ALF ve Elf gibi teror kategorisinde bir orgut calismasinin pilot bolgesi olarak Turkiye seciliyorsa bu iyi. Neden iyi? Cunku artik bunlarin azginliklari bir adim daha resmiyete dokulur.. O Zaman makul insanlara da bir arti puan yazilir. Cunku bu gune kadar bu sahte hayvanseverler kacak dovusuyordu. Simdi bunlarin zamani geldi.. Keske, hani oyle birsey olsa, hem af buyrun itperestlerin aklini alir devlet, hem de bu arbede de sokak lar temizlenir, bu hayvanlari hicbir barinak almaz olmus milyon tane... Bir adada toplasan zaten iti olan bir Ada var.. Itlaf edilecek zehirli gaz Ile sonra cukurlara.. Maalesef bunun bu safhalara gelmesine goz yumanlar da vebalinden Allah katinda pay alacak lar.. Ya insanlar köpekleri doverek olduruyor, ya Kopekler insanlara bolgelerini ve sokakda beslendikleri Marke ettikleri alanlari korumak icin saldiriyor.. Cetelesen köpekleri kimse tutamiyor.. Sokaklar kamusal alandir.. Henuz hicbirimiz Helikopterle ise gitmiyoruz. Helaya bile otomobil Ile gidenler haricinde heryasdan insan bisiklet, yaslilar, kadinlar, sporcular hepsi icin tehlikeli...

bisizeksiktiniz

pkk biti
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23