• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Batı'nın iki yüzlü politikası: Almanya'dan tepki çeken Filistin kararı!

Yeniakit Publisher
2023-12-31 08:17:00 -
Batı'nın iki yüzlü politikası: Almanya'dan tepki çeken Filistin kararı!

İsrail-Filistin çatışmasının başlamasının ardından Avrupa ülkelerinde Filistin'le dayanışma için bir araya gelmek isteyen göstericiler kısıtlama, yasaklama, polis müdahalesi ve gözaltı kararlarıyla karşılaştı. Batı'nın bu iki yüzlü tutumunun son örneği Almanya'dan geldi. Almanya'nın başkenti Berlin'de yılbaşı gecesi düzenlenmesi planlanan Filistin'e destek yürüyüşü yasaklandı.

İsrail yanlısı gösterilere herhangi bir kısıtlama veya yasaklamanın olmadığı Avrupa ülkelerinde, Filistin'e destek gösterileri, güzergah dışına çıkanların gözaltına alınacağı uyarıları, yoğun polis gözetimi ve göz yaşartıcı gaz dahil sert polis müdahalesinin gölgesinde düzenleniyor.

FRANSA'DA FİLİSTİN'E DESTEK GÖSTERİLERİNİN TAMAMINA YASAK GETİRİLDİ

İsrail-Filistin çatışmasının ilk günlerinde, Fransa'nın Paris ve Strazburg kentlerinde İsrail yanlısı gösterilere izin verilirken, Filistin'le dayanışma gösterileri ise "kamu düzenini bozma riski taşıdığı" gerekçesiyle Paris, Strazburg, Lyon ve Marsilya'daki yerel makamlarca art arda yasaklanmıştı.

Yasaklara rağmen Filistin ile dayanışma gösterilerinin düzenlendiği Strazburg'da 13 kişi, Marsilya'da 4 kişi ve Lyon'da 1 kişi gözaltına alındı.

Filistin'e destek gösterilerinin ülke geneline yayılmaya başlamasının ardından Fransız hükümeti, 12 Ekim'de aldığı kararla "Filistin yanlısı tüm gösterilere" kamu düzenini bozabileceği gerekçesiyle yasak getirdi.

BERLİN POLİSİ, YILBAŞI GECESİ DÜZENLENMESİ PLANLANAN FİLİSTİN'E DESTEK GÖSTERİSİNİ YASAKLADI

Almanya'nın başkenti Berlin'de yılbaşı gecesi düzenlenmesi planlanan Filistin'e destek yürüyüşü yasaklandı.

Berlin Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Neukölln ilçesinde 31 Aralık'ta saat 22.00'de başlayıp 01.00'e kadar sürmesi planlanan "Soykırım sırasında kutlama olmaz" sloganlı yürüyüşe izin verilmeyecek.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

asker

alin size avrupa insan haklari bunlar isine gelince insan haklarini.savunurlar.yillarca afrikayi somurenler simdi insan haklarindan bahsediyorlar olen musluman olunca insan haklari olmuyor 2 yuzlu.avrupa

Siyonazi batida soykirimci sadist sapiklik zirve yapti

Soykirimi CILGIN KUTLAMALAR ESLIGINDE IZLEMEK , SOYKIRIMIN INSABLIK SUCU OLDUGUNU GIZLEMEK ...NERON UN ROMAYI YAKIP UZUM YIYEREK KEYF ICINDE SEYRETMESINE BENZIYOR
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23