• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Batı Şeria’da direniş var İsrail’in ‘İntifada’ korkusu

Yeniakit Publisher
2023-11-11 10:05:00 - 2023-11-11 10:08:47

Siyonist İsrail işgal güçleri bir dizi baskın ve çatışmanın ortasında Cuma sabahı Batı Şeria'daki çeşitli şehir ve kasabaların kontrolünü ele geçirdi ve Kudüs'ü işgal etti. Operasyonlar bireyleri, mülteci kamplarını ve hatta eski mahkumları hedef aldı.

Sabahın erken saatlerinde katiller, İşgal Altındaki Kudüs'ün kuzeydoğusundaki Anata ve Hızma kasabalarına baskın düzenledi. Eş zamanlı olarak, Beytüllahim'deki Aida mülteci kampını işgal ettiler; burada, Filistinli ambulans ekiplerinin girişini engelleyerek onlara fiziksel saldırı ve işkencede bulundu.

Gerginlik artarken İsrail askerleri, "Tzofim" kontrol noktasına düzenlenen atış operasyonunun ardından Qalqilya'nın doğu kesiminde işaret fişekleri ateşledi. Operasyonun sorumluluğunu El Aksa Şehitleri Tugayları üstlendi ve İsrail askerleri arasında çok sayıda ölü ve yaralanma meydana geldi.

Baskınlarını sürdüren İşgalci İsrailliler, Askar Kampı'na yaptıkları ziyaret sırasında çok sayıda genci tutukladı. Beklenmedik bir şekilde, yerel güçler baskın yapan askerlerle karşı karşıya geldi ve onları hedef almak için el yapımı bir patlayıcı ile İsrail’e kayıplar verdirdi.

İsrail Eski Mahkumları Hedef Alıyor

Katil İsrail askerleri, Batı Şeria'nın daha içlerinde, eski mahkum Zaidan Hattab'ı Jalazone kampındaki evinden gözaltına aldı.

Bu arada Beyt Furik'i işgal etme girişimi sırasında Filistinli gençler ile işgal güçleri arasında çatışmalar çıktı.

 

İsrail’in eylemleri aynı zamanda çok sayıda baskın düzenledikleri Jaba kasabasına ve tutuklu Muhammed ve Saqer el-Şantir kardeşlerin evlerini bombaladıkları El Halil'e kadar uzandı. Arroub kampında IOF, başka bir baskının ardından çok sayıda tutuklama yaptı.

Batı Şeria'da bir intifada korkusu yoğunlaşırken, İsrail'in güvenlik ve askeri kurumlarındaki endişeler de artıyor. İsrail basınında çıkan haberler, İsrailli yetkililerin, 'İsrail'in göbeğindeki yasadışı yerleşimcilere karşı beklenen bir intifada senaryosu da dahil olmak üzere olası bir huzursuzluğa hazırlandıklarını öne sürüyor.

Kaynak: Filistin medyası (Al-Manar İngilizce Web Sitesi tarafından çevrilmiş ve düzenlenmiştir)

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Fatih34

Bunu sonu ölüm benimle birileri kesinlikle gitmeli demelisiniz...

hakan

NÜFUS OYUNU İsrail yahudi nüfus 6 milyon. Gazze 2.2 milyon batı şeria 3.2 milyon israilin içinde 1.7 milyon müslüman filistinli 350 bin hiristiyan filistinli yaşıyor . yani 7.5 milyon filistinli 6 milyon yahudi yaşıyor. Amaç filistinlileri ülke dışına göndermek mülteci kamplarına göndermek. nüfus artışı filistin halkında daha çok. 2050 yılında İsrail filistin topraklarında 10 milyon Yahudi 15 milyon Filistinli nüfus olacak dolayısı ile oslo çerçevesinde 2 devletli çözüm ile her şekilde filistin halkı kazanmaktadır. Lübnan ve ürdüne gönderilen mültecilerde yurtlarına dönerse filistin nüfusu 25 milyon olabilmektedir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23