• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Batı medyasında büyük şok: 'Erdoğan tahminleri yıktı!'

Yeniakit Publisher
2023-05-16 10:05:00 -
Batı medyasında büyük şok: 'Erdoğan tahminleri yıktı!'

Türkiye'deki seçimleri yakından takip eden Dünya medyası, yayınladıkları haberlerde son durumu mercek altına aldı.

Türkiye'deki seçimleri yakından takip eden Dünya medyası, yayınladıkları haberlerde son durumu mercek altına aldı.

'Erdoğan, Türkiye'deki seçimlerle ilgili tahminleri yıktı' diyen İngiliz Economist şu değerlendirmede bulundu;

'Sonuçlar yüzde 49,4 oy alan olan Erdoğan'ı ikinci tura zorlamak için yeterli. Ancak muhalefetin oyu hem anketörlerin hem de Kılıçdaroğlu'nun beklediğinin çok altında kaldı. Üçüncü aday olan milliyetçi Sinan Oğan, oyların %5,2'sini alarak şaşırtıcı derecede güçlü bir sonuç elde etti.'

ABD merkezli Bloomberg 'Türkiye'de Erdoğan Üçüncü On Yılda İktidara Hazırlanıyor' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı ve Erdoğan'ın zafere yakın ismin olduğunu belirtti.

Seçimin ikinci tura kaldığı bilgisini okurlarına aktaran CNN International 'Kılıçdaroğlu, ikinci turu kazanmak için zorlu bir mücadeleyle karşı karşıya' dedi.

Haberde 'Cumhurbaşkanı ve partisinin güçlü performansı, şimdiye kadar karşılaştığı en sert siyasi zorluğun üstesinden gelecek gibi görünüyor' yorumuna yer verildi.

Washington Post 'Erdoğan, Türkiye seçimleri ikinci tura giderken avantaja sahip' başlıklı haberinde Erdoğan'ın ilk turu rakibinin önünde bitirdiği bilgisine yer verildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gültekin

Ey Batı dünyası ne bekliyordunuz?, ülkemizdeki yapılan hizmetlerin karşılığı asla ikici tura kalmak olmamalıydı, çünkü ülkemizdeki seçim yarışı yabanlarla, yapacak olanların yarışıydı. Halk olarak bizi memnun eden, hiç bir vukuatın oluşmamasıdır.

Toshiba

Reis sizi yanıltmadı. Sizlerdeki kin, nefret ve haset kılcal damarlarınıza kadar işlediği için sonucun gönlünüze göre olmasını beklediniz ve hayal ettiniz. Türkiye’de oyu ve sandığı Aziz ve Necip Türk milleti kullanır ve sonucu belirler. 100 yıl sonra bize umut veren, hedef gösteren ağzından çıkan her sözün arkasında duran bir adama biz ancak ve ancak vefa borcumuzu ödüyoruz. O bir müslümandır. Mason değildir. Katıksız ve katkısız Anadolu çocuğudur. O bizi sevdi. Bizde O’nu sevdik.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23