• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başsavcı Çolakkadı'dan operasyon açıklaması

Yeniakit Publisher
2013-12-17 11:54:54 - 2013-12-17 11:58:10
Başsavcı Çolakkadı'dan operasyon açıklaması

Bakan çocuklarının ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 22 kişinin gözaltına alındığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı açıklama yaptı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, operasyonların kendi savcılıklarınca yürütüldüğünü ifade ederek, "Bir başsavcıvekilimiz de nezaret ediyor operasyona. Şu an için bilgi veremiyoruz" açıklamasında bulundu.

İstanbul Cumhuriyet başsavcılığı'nca, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polisi, bu sabah 'yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla' ilgili yürütülen soruşturma kapsamında çeşitli adreslere operasyonlar başlatıldı.

Şu ana kadar 20'den fazla kişinin gözaltına alındığı operasyon, 3 ayrı soruşturmayı içeriyor: Birinci soruşturma işadamı Ali Ağaoğlu'na, ikinci soruşturma Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan'a, üçüncü soruşturma ise Ebru Gündeş'in eşi, işadamı Reza Zarrab ile Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın aralarında bulunduğu şahıslarla ilgili olduğu öğrenildi. Bu isimlerin yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlunun da gözaltında olduğu bilgisi geliyor. Öte yandan Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı, Ali Ağaoğlu'nun gözaltında olmadığını sadece bilgisine başvurulacağını açıkladı.

ANKARA'DA 5 GÖZALTI

Ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu kişilere yönelik düzenlenen operasyonda Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu ile birlikte Ekonomi Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan da 4 kişi olmak üzere, Ankara'da 5 kişi gözaltına alındı. Zanlılar İstanbul'a gönderildi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23