• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başörtüsünü tartışmaya açan CHP! Anayasaya koyulmasına karşı çıkan CHP'nin kanalı

Yeniakit Publisher
2022-10-05 23:42:00 - 2022-10-05 23:49:35

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne yasal düzenleme teklifi sonrası, Cumhurbaşkanı Erdoğan başörtüsü güvencesinin anayasaya koyulmasını teklif etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu teklifi sonrası laik mahelle karıştı. CHP'nin kanalı Halk TV'de yorumcular panik açıklamalarda bulundu.

Başörtüsünün anayasa koyulması teklifi Halk TV canlı yayıyınında paniğe neden oldu. Barış Terkoğlu ve Anayasa Profesörü Şule Özsoy Boyunsuz panik oldu.

Barış Terkoğlu başörtüsünün yasal güvence altına alınmasına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Bugün gelinen noktada Anayasayı açıp, şu kıyafeti giyeceğiz. Sonra etek ve şort giyebilecek miyiz? diyecek insanlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına baktığımızda, yasa ile izin verilebilir hale gelir. Tersinden bakarsak yarın İran gibi olmak demiktir. Bu kadınların özgürlüğünü sınırlayan bir şeydir." yorumunda bulundu.

Terkoğlu'nun açıklaması sonrası Anayasa Profesörü Şule Özsoy Boyunsuz, "Demokratik bir toplumdan bahsediyorsak, kısıtlamalar kabul edilemez. Demokratik sistem zorunlu olarak laiktir. Böyle bir anayasa kanunu olamaz. CHP'nin kararı memurların giyimine yönelik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasa düşüncesi nedir bilmiyorum. Hürriyetler de dahil olmak üzere anyasada maddeler var. Zaten çoğu hüküm uygulanamıyor. Siyaset bakımından yorumlanabilir sadece böyle bir şeyi kabul edemeyiz." dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

bunların papazın dikeyim yani biz aynı 2000 senesinin öncesindeyiz anayasa hükmü ile başörtüsü sorunu kesin çözüme ulaşırsa biz olmaz ama bir

HELALLEŞMİYORUM

AH 50+1 AH SEN NELERE KADİRSİN.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23