• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başörtüsü platformları Mısır’daki “katliamı” lânetledi

Yeniakit Publisher
2013-07-27 22:27:27 - 2013-07-27 22:28:27
Başörtüsü platformları Mısır’daki "katliamı" lânetledi

Her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen başörtüsüne özgürlük eylemlerinin bu haftaki konusu Mısır ordusunun halka yönelik gerçekleştirdiği katliam oldu. Platformlar, Mısır’da ordunun gerçekleştirdiği darbeyi lânetledi.

HABER MERKEZİ
Her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen başörtüsüne özgürlük eylemlerinin bu haftaki konusu Mısır ordusunun halka yönelik gerçekleştirdiği katliam oldu. Platformlar, Mısır’da katliam yapan orduya sert tepki gösterdi.
AKYAZI: ALÇAKÇA SALDIRIYI
LÂNETLİYORUZ
Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu 338. basın açıklamasını gerçekleştirdi. Platform adına Akyazı İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Engin Eroğlu basın açıklamasını okudu. Eroğlu, Suriye’de katliam ve ölüm haberleri gelmeye devam ederken, Mısır’da da darbeye ve askeri cuntaya direnen kardeşlerimizin üzerine ateş açıldığını ve 200 Müslümanın şehid olduğunu hatırlattı. Eroğlu; “Cunta rejiminin paralı askerleri ve çapulcuları tarafından Adevviye meydanında toplanan kardeşlerimize karşı yapılan alçakça saldırıyı lanetliyoruz. Darbeye ve bu darbeyi destekleyen tüm emperyalist güçlere karşı direnen kahraman Mısır halkını inanç ve cesaretlerinden dolayı kutluyoruz ve onlara dualarımızı, selamlarımızı iletiyoruz” dedi.
SAKARYA: ZAFER BUGÜN OLMASA YARIN
MUTLAKA GERÇEKLEŞECEKTİR
Sakarya Adalet Girişimi 412. defa meydanlara indi. Basın açıklamasında, Mısır’da sahur vaktinde darbe karşıtlarına yönelik yoğunlaşan saldırılar ve yaşanan katliamlar lanetlendi. Yoğun bir katılımın gözlemlendiği eylemde direnen Mısır Müslümanlarına dayanışma mesajı verildi. Eylemde okunan basın açıklamasında; “Mısır Müslümanları tarihe geçecek bir direnişi ortaya koyuyorlar. Dün 30 milyon Müslüman darbeye karşı meydanlardaydı. Şu ana kadar yüzlerce Müslümanın şehit olduğu bu direniş, şehitlerin kanları sayesinde daha da gürleşerek darbecilerin boğulduğu bir tufana dönüşecektir. Zafer bugün olmasa yarın mutlaka gerçekleşecektir” denildi.
KOCAELİ: BAŞÖRTÜSÜ SERBEST OLSUN
Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu, 432. eylemini gerçekleştirdi. Eylemde; AK Parti hükümetinden başörtüsünü kamuda serbest yapması istendi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23