• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başörtülü vekilin önünde engel yok

Yeniakit Publisher
2013-10-01 20:55:55 - 2013-10-01 20:56:52
Başörtülü vekilin önünde engel yok

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün de köyünün ismi değiştirilen mağdurlardan. 1960 darbesinden sonra “Abdurrezak” olan köyünün adının “Konuklu” olarak değiştirildiğini belirten Üstün, demokratikleşme paketinden sonra köye eski isminin verilebileceğini kaydetti.

TBMM  -Üstün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “Demokratikleşme Paketi”ni, değerlendirdi.
AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne kadar pek çok reform yaptığını belirten Üstün, “Bana AK Parti Meclis Grubu’nu bir cümle ile tarif edin deseniz, ‘reformist bir parti ve Hükümet’ olduğunu söylerim. İşte AK Parti’nin bu yüzü, bu paketle bir kez daha ortaya çıkmıştır. Toplumun değişik kesimlerini kucaklayan, herkese birtakım haklar sunan reform paketidir. Demokrasimizin sınırlarını genişletmektedir, insan hak ve özgürlüklerini güçlendirmektedir. Kimsenin hayır diyemeyeceği hükümler getirmektedir. O bakımdan ben bu paketi çok olumlu buluyorum. Üzerinde son derece iyi çalışılmış, toplumun beklentilerine cevap veren bir paket” dedi.
“Şu da eksiktir, bu da eksiktir” diyenler olabileceğini belirten Üstün, “Ama bu paket, ne ilktir ne de son olacaktır. Başka eleştiriler varsa bunlar daha sonraki paketlerle karşılanabilir” diye konuştu.
“BAŞÖRTÜLÜ MİLLETVEKİLİ OLABİLİR”     
“Meclis’te başörtülü milletvekilini görebilecek miyiz?” sorusuna Üstün, “Şu anda başörtülü milletvekilliğini kısıtlayan ne bir Anayasa hükmü ne bir yasa hükmü ne de İçtüzük hükmü var; bu konuda herhangi bir yasak yok. Bu yasaklar gene zihinlerde var. Muhalefetin de bu konuda yapıcı olacağını ümit ediyorum. Bu saatten sonra siyaset alanını da herkese açmamız gerekiyor. Neden siyasi makamlar, seçilmiş makamlar sadece belli bir kesime açık olsun? İnsanların kimliğine, giyimine, düşüncesine göre bu alanları neden kısıtlayalım ki? Ben ileriki seçimlerde artık bunun da olabileceği düşüncesindeyim” cevabını verdi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23