• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başkan Erdoğan'ın liderliğine tebrik yağıyor! Macaristan Devlet Başkanı Victor Orban'dan mesaj var!

Yeniakit Publisher
2023-05-28 20:14:00 - 2023-05-28 21:56:13
Başkan Erdoğan'ın liderliğine tebrik yağıyor! Macaristan Devlet Başkanı Victor Orban'dan mesaj var!

Son dakika haberine göre 28 Mayıs seçimlerinde oy sayma işleminde sona yaklaşılırken, resmi olmayan sonuçlara göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı yarışını önde götürüyor. Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerini açık ara en çok oy aldığı belli oldu. 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur seçiminde sandıkların büyük bir bölümü açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajları gelmeye başladı. Macaristan Devlet Başkanı Victor Orban'dan ve diğer önemli isimlerden mesaj geldi! Özbekistan, Libya, Pakistan, Katar... İşte dikkat çekici o tebriğin ayrıntısı...

Cumhurbaşkanlığı yarışını önde götüren Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a tebrikler gelmeye başladı.. Zaferi şu saatler içinde Başkan Erdoğan şarkılar eşliğinde ZAFERİ kutlarken binlerce vatandaş 'Bay Bay Kemal' diyerek çığlıklar eşliğinde zaferi kutuladılar. Erdoğan ise 3 defa 'Bay Bay Bay Kemal' diyerek konuşmasını sürdürdü....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci tur seçimlerini kazanmasının ardından sosyal medyayı sallayan yorumlar yağmuruna tutuldu.

 

ORBAN: TARTIŞMASIZ ZAFER

Macaristan Devlet Başkanı Victor Orban da "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tartışmasız seçim zaferini kutluyorum" diye yazdı.

İlginizi çekebilir→ Başkan Erdoğan'a İlk tebrik Katar'dan! Katar Emiri o isim Arapça tweet atarak Erdoğan'ı tebrik etti: Kardeşimin zaferini tebrik ediyorum→ TIKLAYINIZ

DİĞER MESAJLAR İSE ŞÖYLE;

SOMALİ: TEBRİKLER DOST VE KARDEŞ TÜRKİYE!

Somali Cumhurbaşkanlığı Ofisi de Türkçe mesaj paylaşarak Erdoğan'ı tebrik etti.

ÖZBEKİSTAN: TARİHİ ZAFERİNDEN DOLAYI İÇTENLİKLE TEBRİK EDİYORUZ

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı sitesinde, "Özbekistan Cumhurbaşkanı Shavkat Mirziyoyev, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bugünkü cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki güvenilir ve tarihi zaferinden dolayı içtenlikle tebrik etti" ifadesi kullanıldı.

PAKİSTAN: ÇALIŞMAYI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM

Pakistan Başbakanı Sahbaz Şerif, "Sevgili kardeşim Sayın Cumhurbaşkanı'na,Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilmesinden dolayı en içten tebriklerimi sunuyorum. Siyaseti kamu hizmetine demirlemiş birkaç dünya liderinden biridir. O, mazlum Müslümanlar için bir güç direği ve devredilemez hakları için ateşli bir ses olmuştur. Pakistan ve Türkiye arasındaki ikili ilişkiler, yukarı yönlü bir yörüngede kalmaya devam edecektir. İki halk arasındaki mükemmel kardeşlik doğrultusunda stratejik ortaklığımızı daha da derinleştirmek için onunla çalışmayı dört gözle bekliyorum." dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Recep Tayyip Erdoğan'ı zaferinden dolayı tebrik ederek, sabırsızlıkla Azerbaycan'a beklediğini söyledi.

LİBYA: TÜRK HALKI ERDOĞAN'A OLAN GÜVENİ VE PROJELERİNİN BAŞARISINI YENİLEDİ

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçimi önde götürmesinden dolayı tebrik etti.

Libya Başbakanlığına ait resmi Facebook sayfası "Hukumetina"da yayımlanan tebrik mesajında Dibeybe, "Kardeşim Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bir dönem daha Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandığı için tebrik ediyorum. Türk halkı Erdoğan'a olan güveni ve projelerinin başarısını yeniledi." ifadelerini kullandı.

Muhalefete hitaben ise Dibeybe, "Kazanamasa bile siyasi ve demokratik sürece sahip çıktığı için Türk muhalefetini de selamlıyorum." ifadelerine yer verdi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23