• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başım-Gözüm üstüne

Yeniakit Publisher
2013-04-01 22:49:00 - 2013-04-01 21:51:30
Başım-Gözüm üstüne

“Sürecin başarıya ulaşması için serimden (başımdan) dahi geçmeye hazırım” diyen Başbakan Erdoğan’a, Doğu ve Güneydoğu’dan destek yağıyor. Bu sözün; başbakanın süreçte kararlı olduğunu ortaya koyduğunu belirten kanaat önderleri, STK’lar ve akademisyenler,

MEHMET ÖZMEN – İSTANBUL
Terörün çözümü için “serimden (başımdan) dahi geçmeye hazırım” Başbakan Erdoğan’a cevap geldi. Akit’e konuşan bölgedeki sivil toplum kuruluş başkanları, akademisyenler ve aydınlar, “Problemin çözümü için biz de varız. Başımızla beraber” diyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çözüm sürecinin başarıya ulaşması için gerekirse “baldıran zehri içerim” demesinin ardından; Ulusa Sesleniş konuşmasında, “Ateşin üzerinden yürüyoruz. Bir tek çocuğun babasız kalmasındansa, her şeyimizi feda etmeye, evet serimden (başımdan) dahi geçmeye hazırım” demesi büyük yankı uyandırdı. Bölgedeki STK’lar, aydınlar ve akademisyenler, Erdoğan’ın bu sözleriyle süreci yürütmekte ne kadar kararlı olduğunu net bir şekilde ortaya koyduğunu kaydetti.
FIRAT: BU SÖZLERİYLE BİLE OLSA
TARİHE GEÇTİ
Ülke Başbakanının başını ortaya koymasına büyük destek veren Dicle Fırat Diyalog Grubu Başkanı Muhittin Batmanlı, “Sayın Başbakanımızla aynı camiadan gelen Müslüman insanlarız. Türkiye Cumhuriyeti’nde ilk defa bir muhafazakar, İslami kesimden gelmiş bir hükümet, bir devlet var. Biz başbakanın sözlerini takdirle karşılıyoruz. Eğer başbakanımız cennete gitmek istiyorsa, yüzlerce yıl sonra yıllarca süren bu sorunu çözmek istiyorsa, baldıran zehrini yeme pahasına da olsa bu meseleyi çözmesi lazım. Başbakanımız  sadece bu sözleriyle tarihe geçecektir. Bu sözlerini takdirle karşılıyoruz arkasındayız. Barışın yolu Şeyh Said’in mezarından ve Said Nursi’nin fikirlerinden geçer” dedi.
YURTTAŞ: ÇOK DEĞERLİ, ÇOK ÖNEMSİYORUZ
Akit’e konuşan DEP eski Milletvekili Sedat Yurtdaş, başbakanını asmış, darbeler dönemini yaşamış bir ülkede yaşadıklarını ifade ederek, “Başbakanın bu sözleri çok çok önemlidir. Bu meseleyi çözme konusundaki kararlığını ortaya koyan iddialı sözlerdir. Darbeler dönemi yaşamış, başbakanını asmış bir gelenekten gelen ülkede yaşıyoruz” dedi. Başbakanın sözlerinin çok önemli olduğunu ifade eden Sedat Yurttaş, “Türkiye gerçekten şu ya da bu dönemde başbakanını asmış siyasal bir geleneğe sahip, dolayısıyla çok önem vermek lazım, çok değer vermek lazım bu sürece. Ancak kişisel olarak ben bu sürecin dilinin doğru kurulmadığının kanaatini taşıyorum. Bu risklere paralel olarak iyi bir dil kurulması gerektiği ve sonradan belki sıkıntı nedeni olmaması için hukuksal bir zemin üzerinden yürütülmesinin daha doğru bir karar olacağını düşünüyorum. Ama şüphesiz tutum, bu sözler, bu sözlerin içeriği üçüncü dönemdir iktidar olan bir başbakan tarafından söylenmiş olması son derece değerlidir” dedi.
COŞKUN: PROBLEMİN ÇÖZÜLMESİ
KONUSUNDA CİDDİ BİR İRADENİN
VARLIĞINI GÖSTERİYOR
Barış sürecinin başarıya ulaşabilmesi için Başbakan Erdoğan’ın sözlerini çok etkileyici olduğunu ifade eden Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Vahap Coşkun, “Barış sürecinin başarıya ulaşabilmesi için en önemli unsurlardan bir tanesi siyasi irade gerekliliğidir. Yani bu yola çıkacak olan siyasal kadronun sorunu çözme konusunda bir irade ortaya koymuş olması. Bu açıdan bakınca şimdiye kadar sorumlu taraf olarak görülen kesimler siyasi iradeleri konusunda herhangi bir eksikliğin olmadığını görüyoruz. Başbakan bu sürece ilişkin olarak, “Baldıran zehri olsa da içeriz, başımdan bile vazgeçerim” diyerek sorunu çözme konusunda iradelerinin olduğunu, her ne kadar çeşitli sorunlarla karşılaşılsa da bunların üstesinden gelineceği konusunda ciddi anlamda ses getirici bir irade ortaya koymuştur. Bu iradenin varlığı önemli. Başbakanın sözleri sorunun çözümü konusunda ciddi bir iradenin olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23