• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başbakan’ın avukatlarından Uslu ve Aytaç’a tedbir talebi

Yeniakit Publisher
2014-03-30 04:11:00 - 2014-03-30 06:40:47
Başbakan’ın avukatlarından Uslu ve Aytaç’a tedbir talebi

Başbakan Erdoğan’ın avukatları, daha önce Twitter hesaplarından yaptıkları paylaşımlar nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulundukları Önder Aytaç ve Emre Uslu hakkında soruşturma yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, bu şahısların yurtdışına kaçmaları ihtimaline karşı tedbir alınmasını istediler.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları, daha önce Twitter hesaplarından yaptıkları paylaşımlar nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulundukları Önder Aytaç ve Emre Uslu hakkında soruşturma yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

Erdoğan’ın avukatları Ali Özkaya, Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan, Twitter hesaplarından “suç teşkil eden dinlemeleri yayınlamaları” nedeniyle geçtiğimiz günlerde suç duyurusunda bulundukları Aytaç ve Uslu ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na önceki gün bir başvuru yaptı.
Başvuruda, “Uluslararası casusluk faaliyeti ile elde edilen gizli görüşme kayıtlarının Youtube’a konulan ‘konu başlığı’ ve şüphelilerin yürüttükleri psikolojik harp taktikleri içinde kullandıkları ‘Başçalan’ ismi ile yapılması ve en son bu casusluk olayını da sahiplenmeleri, casusluk faaliyeti hakkında önceden açıklamaları dikkate alındığında, bu suçun da olağan şüphelileri içinde olmaları muhtemeldir” denilerek, “yurt dışına kaçma ihtimali olan” Aytaç ve Uslu hakkında “gerekli tedbirlerin alınması” istendi.

“Son günlerde basın yayın organları ve sosyal medyada, Fethullah Gülen grubuna/örgütüne mensup bazı kamu görevlileri ile gazeteci ve eski polislerin yurt dışına kaçtığı, diğerlerinin de kaçacağı, seçimden hemen sonrası için ABD, Belçika, Kanada ve İsrail’e uçak bileti aldıklarının konuşulup yazıldığı” ifade edilen dilekçenin ekinde, Aytaç ve Uslu’nun “basına yansıyan bilet örneklerinin” bulunduğu bildirilerek, “ileride soruşturmaların sonuçsuz kalmaması için şüpheliler ile ilgili gerekli tedbirlerin alınması” talep edildi.

AYTAÇ VE USLU TWITTER’DA NELER DEMİŞTİ

Suriye zirvesinin ses kayıtlarının internete sızmasının hemen ardından paralel yapının gazetecileri olan Emre Uslu, Fuat Avni, Önder Aytaç ve Mehmet Baransu, sosyal medyadan paylaşımlarda bulunarak kayıtların hızla yayılmasını sağladılar. Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu, 2 aydan beri, Twitter’da sürekli “Çok güzel şeyler olacak” derken, Önder Aytaç da “Turpun büyüğü heybede” diye yazmıştı. Aytaç, Samanyoluhaber ekranlarında da geçtiğimiz Çarşamba günü yayınlanan bir programda, Türkiye’nin Suriye’ye askerî bir operasyon yapmaya hazırlandığını iddia etmişti. Aytaç önceki gece bu iddiası nedeniyle gözaltına alınıp ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

İLK GÖZALTINA ALINAN AYTAÇ OLDU

Öte yandan; Suriye ile ilgili görüşmeyi illegal şekilde kaydedip yayınlayanlara yönelik soruşturma kapsamında ilk olarak eski polis Önder Aytaç gözaltına alındı. Katıldığı bir televizyon programındaki sözleri üzerine, güvenlik toplantısının dinlenmesinden haberi olduğu iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla önceki gece gözaltına alınan Aytaç, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifade verdi. Aytaç, ifade işlemlerinin ardından dün sabah saat 6 sularında serbest bırakıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23