• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başbakan maden yangını ile ilgili konuştu

Yeniakit Publisher
2014-05-13 22:01:00 - 2014-05-13 22:13:15
Başbakan maden yangını ile ilgili konuştu

Başbakan Erdoğan, Soma'daki maden yangını faciası ilgili ilk açıklamayı Haber Kameramanları Derneği'nin düzenlediği gecede yaptı.

Başbakan Erdoğan, Soma'daki kaza ile ilgili öncelikle Enerji Bakanı Yıldız'ı görevlendirdiğini belirterek, bölgeye çok sayıda ekip görevlendirdiğini anlattı. Başbakan Erdoğan, hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diledi.

Haber Kameramanları Derneği'nin gecesine katılan Başbakan Erdoğan, Soma'da yaşanan acı olaya değindi ve orada umut veren haber beklediklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin radyo ve televizyon yayıncılığına geç geçtiğini ancak rahmetli Turgut Özal sayesinde özel radyo ve televizyonculuğa geçişin mümkün olduğunu söyledi.

Türkiye'de basın özgürlüğü olmadığı ifade edildiğini söyleyen Erdoğan, hükümete başbakana yönelik her türlü hakaretin sonsuz ve sınırsız bir şekilde devam ettiğini Avrupa'da böyle bir tavrın görülemeyeceğini söyledi.

Erdoğan, ABD'de Helen Tomas'ın hakaret yüzünden işinden kovulduğunu, Beyaz Saray'a girişinin yasaklandığını, TRT'nin ise Almanya'da yayınının durdurulduğunu söyledi.

İsrail'i basını özgür ülkeler kategorisine aldıklarını buna karşın Türkiye'yi basının özgür olmadığı ülkelerden biri olarak gösterildiğini anlatan Erdoğan, hükümete operasyon yapıyorlar diye Türkiye'ye yapılan darbe girişimini mazur göremeyiz." dedi.

Erdoğan konuşmasından satır başları şöyle :

-77 Milyon insanımızı zan altında bırakıyorlar. Elbette içerde olduğu kadar dışarda yapılan eleştirileri de dinleriz, not ederiz, ama bu eleştiriler hakkaniyet sınırları içinde olmalıdır. Türkiye'nin er alanda 12 yıl öncesinden daha iyi olmadığını kimse söyleyemez.

-12 Eylül ortamını, 90'lı yılları yaşayanlar 28 Şubat dönemini yaşayanlar var. 2002'de ölenlerin sayısı 42 iken bugün ise 2 medya mensubu hayatını kaybetmiş.

-Bugün atılan manşetler o gün atılabilirmiydi, bugün yazılabilenler o gün yazılabilir miydi.

-Bir kameraman arkadaşımız 5 aydır mobbing yapıldığını söylüyor. Bunun sayısının çok olduğunu biliyorum. Basın özgürlüğü konusu hükümetten çok medyanın işidir.

-Hükümeti suçlamak işin kolaycılığından başka birşey değildir.

-Medya tarafsız olsun, başkasının hakkına müdahale etmeden özgürce yayın yapsın. Fikirlerimiz tarzlarımız farklı olabilir. Hertürlü vesayete karşı ortak bir duruş sergilimek hepimizin ortak vasfı olmalıdır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23