• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başbakan Davutoğlu'ndan Aysel Tuğluk'a: Edepsizlik...

Yeniakit Publisher
2014-09-27 15:28:00 -
Başbakan Davutoğlu'ndan Aysel Tuğluk'a: Edepsizlik...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suruç'ta Mehmetçik'i taşlayan milletvekili Aysel Tuğluk'u eleştirdi. Davutoğlu "Son dönemde Kobani'den gelen kardeşlerimize de kapımızı açtık. Hiçbir ayrım gözetmedik. Ama bir vekil tuttu. O kardeşimizin elinden tutarak sınırlarımızın içine çeken o aziz Mehmetçik'e taş atma edepsizliğini gösterdi" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte geldiği Ahi Evran Külliyesi'ndeki 27. Ahilik Haftası töreninde konuştu.  AVM'lerin içinde yüzde 5 kota esnafa ayrılacağını, bunu yapmayan AVM'lerin faaliyetlerini yapamayacağını duyuran Davutoğlu, esnaf geleneğinin sürmesi adına parakende yasası hazırlığı içinde olduklarını ve esnafı AVM'lere kurban vermeyeceklerini belirtti. "Allah bizi Ahi Evran'ın ahlakından ayırmasın" diyen Davutoğlu, "Elimize, dilimize, belimize, soframıza, kapımıza haram yaklaştırmasın. Bir zerre haramdansa bin yıllık esareti, acıyı, sızıyı tercih ederiz. Allah bizi haramdan uzak tutsan." açıklamasında bulundu. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kırşehir'de Ahi Evran Külliyesi'nde düzenlenen 27. Ahilik Haftası törenlerinde konuşma yaptı. Davutoğlu, Ahi Evran Külliyesi'ndeki 27. Ahilik Haftası töreninde, Ahi Evran ve o gelenekten gelenleri önder ve pirleri olarak gördüklerini söyledi.


SENİN İÇİN DEĞİL MEHMETÇİK İÇİN GELDİLER

Başbakan Davutoğlu, Şanlıurfa Suruç'ta askeri taşlayan HDP'li milletvekili Aysel Tuğluk için ''Bakınız, son dönemde Kobani'den gelen kardeşlerimize de kapımızı açtık, hiç bir ayrım gözetmedik'' diyen Davutoğlu, ''Ama bir vekil tuttu, o kardeşimizi, o kardeşlerimizin elinden tutarak, sınırlarımızın içine çeken o aziz Mehmetçiğe taş atma edepsizliğini gösterdi. Ona buradan sesleniyorum; 'Suriye'den gelen o kardeşlerimiz etnik ve mezhebi kökeni ne olursa olsun gelenler, senin için gelmediler, sen orada olduğun için gelmediler, Mehmetçiğin gölgesinde huzur bulacağız' diye geldiler. Eğer Mehmetçik orada olmasaydı onlar o kapıya sığınamazlardı'' ifadelerini kullandı.

Bu toprakların muhafızının da hamisinin de millet olduğunu vurgulayan Davutoğlu, ''Eğer Mehmetçik o sınırı huzurla beklemesiydi, o kardeşlerimiz Türkiye'ye gelmezler, başka yere giderlerdi. Suriye ve Irak'a dönerdik biz. Bunu rüya görenler, bunu düşünenler hiç heveslenmesinler. Bu topraklarda bir daha kardeş kavgası yapılmasına da izin vermeyeceğiz, bu topraklarda kaos çıkarmak isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz. Gerektiğinde Ahi Evran'ın ilim adamı vasfıyla bilgiyle donanacağız, gerektiğinde Ahi Evran'ın esnaf vasfıyla ahlakla donanacağız ve donandık ve gerektiğinde Ahi Evran'ın istilacılara karşı o yürekli cesur tavrıyla siyasi tavır göstermekte çekinmeyeceğiz, göstermeye devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.

ESNAFA MÜJDE: AVM'LERİN İÇİNDE YÜZDE 5 KOTA ESNAFA AYRILACAK

AK Parti Genel Merkezi'ndeki çalışmalarının ardından gece evine dönerken güzergahı üzerindeki bir taksi durağını ziyaret ettiğini anımsatan Başbakan Davutoğlu, burada kendisine çay ikramında bulunulduğunu kaydetti.

Davutoğlu, "Emin olun yaklaşık 16 saat süren mesaiden sonra o çay bana her şeyi unutturdu. Bütün yorgunluğu unutturdu. Onun için esnafı yaşatacağız. Ayrıca AVM'lerde de bütün AVM'ler yapılmış olsa ya da yapılacak olanlarda da yüzde 5'ini esnafa ayıracağız. AVM'lerin içinde yüzde 5 kota esnafa ayrılacak, bunu yapmayan AVM'ler bir anlamda faaliyetlerini de yerlerine getiremeyecekler. Yine bu merkezlerde unutulmuş sanatlarla ilgili yerler, özel mekanlar ayıracağız" şeklinde konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23