• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başaracağız inşallah

Yeniakit Publisher
2013-11-26 20:54:54 - 2013-11-27 08:31:35
Başaracağız inşallah

Bakanlık binasında bazı dershane yöneticileriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, görüşmenin çok verimli ve olumlu geçtiğini belirtti. Bakan Avcı, sonraki aşama konusunda da üzerinde anlaştıkları konuyu açıkladı: Bu bir kapatma süreci değil, dönüşüm süreci

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan ÖZDER Genel Başkanı Ahmet Akça, Bu süreçte de illa dershanecilik de devam etsin diye bir talebimiz yok, Bugünkü görüşmede bütün mağdur edilmesi muhtemel kesimlerin mağdur olmayacağı noktada uzlaşabileceğimizi, dönüşümün gerçekleşeceğine inancım arttı” diye konuşurken; TÖDER Başkan Yardımcısı İbrahim Taşel ise Bakan Avcı’ya kendilerini kabul ettiği için teşekkürlerini sundu.

GÖRÜŞME VERİMLİ GEÇTİ

Milli Eğitim Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bazı dersane yöneticileriyle Bakanlıkta bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bakan Avcı, çok verimli ve olumlu bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, dershane temsilcilerinin kaygılarını, eleştirilerini ve önerilerini kendilerine ilettiğini dile getirdi.

Dönüşüm konusunda çok mesafe katettiklerini ifade eden Avcı, “Bu sektör nereden başladı, hangi ihtiyaçlar neticesinde bugünlere gelindi, bu ihtiyaçların bugün bir karşılığı var mı gibi konuları karşılıklı olarak açık yüreklilikle konuştuk. Biz notlarımızı aldık ve gördük ki çok uygun bir süreç başarıyla sonuçlanacak gibi görünüyor inşallah” değerlendirmesinde bulundu.

BU BİR DÖNÜŞÜM SÜRECİ

Görüşmede, ilk olarak dershanecilik sektörünün doğuşu, gelişimi ve bugünlerine ilişkin temel tespitlerin, karşılıklı olarak paylaşıldığını aktaran Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, en çok üzerinde konuştukları konulardan birinin de dershanelerin özel okula dönüşme sürecinin çok önemli bir bileşenini oluşturan “açık lise” veya dershane temsilcilerinin önerdiği adlandırma ile “akademik lise” olduğunu dile getirdi.

Bakan Avcı, “Bundan sonraki aşamada arkadaşlarımız, kamuoyuyla bu görüşlerini, değerlendirmelerini paylaşacaklardır. Biz notlarımızı aldık ve gördük ki çok uygun bir süreç başarıyla sonuçlanacak gibi görünüyor inşallah. Üzerinde temel olarak anlaştığımız konu bunun bir kapatma süreci değil, dönüşüm süreci olduğu” diye konuştu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23