• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başakşehir İstanbul’un vitrini eğitimin merkezi oldu

Yeniakit Publisher
2013-11-17 15:15:15 - 2013-11-17 15:31:54
Başakşehir İstanbul’un vitrini eğitimin merkezi oldu

Türkiye’nin en büyük İmam Hatip Lisesi Başakşehir’de açıldı!. İstanbul’un vitrini konumundaki Başakşehir eğitime verdiği destekle adeta çığır açıyor. Türkiye’nin en büyük İmam Hatip Lisesi’ni kendi bütçesiyle yaptıran Başakşehir Belediyesi diğer belediyelere örnek olurken, faaliyete geçen eğitim kompleksi özel okulları bile kıskandırıyor. Sunduğu özel imkanlarla en iyi devlet okulu olma özelliğine sahip Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi binlerce öğrenciye kapılarını açarken yoğun taleplere yetişemiyor.


ŞUAYİP ALABAY / İSTANBUL
M. Emin Saraç İmam Hatip Lisesi; 25 dönüm açık, 60 bin metrekare dev bir kapalı alandan oluşuyor. Okulun lise bölümünde 48, ortaokul bölümünde 56 olmak üzere toplamda 104 dersliği bulunuyor.
Türkiye’nin en büyük İmam Hatip Lisesi’ni kendi bütçesiyle yaptıran Başakşehir Belediyesi İstanbul’un vitrini olmaya devam ediyor. Eğitime verdiği önemi her fırsatta gösteren Başakşehir Belediyesi yaptırdığı okullara bir yenisini daha eklerken, yıldızını eğitim ile parlatıyor. 60 dönüm arazi üzerine kurulan, 2 bin 500 öğrenci kapasiteli, 104 derslikli, yurt ve mescidinin yanı sıra spor salonları, kültür merkezi, cep sinemaları olan Başakşehir Mehmet Emin Saraç Anadolu imam Hatip Lisesi devlet okulunda sunduğu imkanlarla velilerin yüzünü güldürüyor.
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK OKULUNU YAPTIRDI
Tüm finansmanı Başakşehir Belediyesi tarafından karşılanan, 8,5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak 2013-2014 eğitim dönemine yetiştirilen Başakşehir M. Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi törenle açılırken yoğun talep gördü. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla eğitim için açılırken, resmi açılışı önümüzdeki dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak. Okulun mimarı olan ve kendi bütçesiyle yaptırarak açılışta ev sahipliği yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Harun Karaca, İlçe Kaymakamı Fatih Kocabaş, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı, İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, öğretmen, veli ve öğrenciler katılmıştı.
60 BİN METREKARELİK DEV KOMPLEKS
25 dönümlük açık, 60 bin metrekarelik dev kapalı alanda kurulan eğitim kurumunun; lise bölümünde 48, ortaokul bölümünde 56 olmak üzere toplamda 104 dersliği bulunuyor. M. Emin Saraç İmam Hatip Lisesi aynı zamanda 5620 m2’lik yeşil alanıyla öğrencilerine doğanın kucağında eğitim imkanı sunuyor. Geniş bir kütüphaneye sahip olan Anadolu İmam Hatip Lisesi, e-kütüphane özelliğini de bünyesinde barındırıyor. Öğrenciler, mevcut bilgisayar odalarından e-kütüphaneye bağlanarak bilgiye rahatlıkla ulaşabilecek. Okul bünyesinde yer alan yabancı dil odaları da her öğrenciye birebir yabancı dil öğrenme imkanı sunacak. Öğrenciler tek kişilik kabinlerde entegre bilgisayar ve ses sistemine sahip olacaklar. Öğrencilerine web tabanlı eğitim imkanı sunan okulda, yurtdışındaki anlaşmalı eğitim kurumunda görev yapan öğretmenler bu sistem üzerinden interaktif eğitim sunacaklar. Yine bu sistem üzerinden derse katılamayan öğrenciler evlerinden dersleri internet üzerinden dinleyebilecek ve derslere katılabilecekler.
İLKLERİN OKULUNDA BİN KİŞİLİK MESCİD
Öğrencilerin yatılı olarak eğitimlerine devam etmelerine imkan sağlayan yurt bloğunda engelli öğrenciler için de her şey düşünülmüş. Okul, engelli erişilebilir standartlarına uygun olarak inşa edildi. Eğitim kompleksinin her yerinde engelli öğrenciler herhangi bir yardım almadan özgürce hareket edebiliyor. Sunduğu hizmetler ve donatılarıyla ilklerin eğitim kurumunda ayrıca, 3’er kişinin kaldığı 6 yurt bloğunda, öğrencilerin konforlu bir yaşam sürebilmeleri için ferah 66 adet yatakhane bulunuyor. Aynı anda 265 öğrencinin kalabildiği yurt bloğunda, engelli öğrenciler için özel olarak dizayn edilmiş 30 metrekarelik bir oda ve tuvaletler bulunuyor. 400 metrekarelik ana girişin yer aldığı kurumda öğrencilerin eğitim alabilecekleri 1.000 kişilik uygulama mescidi de bulunuyor. Bayanlar için mahfil alanının da yer aldığı mescidin tavan, aydınlatma ve duvarlarında okulun geneline hâkim olan Türk Selçuklu tarzı kullanılmış. 220 metrekarelik alana kurulan mescidin duvarları hareketli, açılır ahşap panellerle kaplanacak.
BES KÜLTÜR MERKEZİ HAYATI RENKLENDİRECEK
M.Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde yer alan Başakşehir M. Emin Saraç Kültür Merkezi’nin (BES Kültür Merkezi) açılışı ‘Şakacı Hoca Nasrettin’ çocuk oyunu ile yapıldı. BES Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ilk oyunu ilgiyle izleyen öğrenci ve veliler Başakşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, oyunu ve salonu çok beğendiklerini dile getirdiler. 870 kişilik izleyici kapasitesine sahip olan BES Kültür Merkezi bünyesinde sezon boyunca düzenlenecek çocuk ve yetişkin tiyatro oyunları ile, Başakşehir kültür sanat hayatını renklendirecek, yeni bir soluk getirecek. Geniş ve ferah salonunda Başakşehirlilere hizmet verecek olan BES Kültür Merkezi bölgede yer alan Başakşehir Kültür Merkezi ile birlikte etkinlik alanlarının sayısını da artırmış oldu. Geniş sahnesi ve teknik donanımıyla dünya standartlarında bir salona sahip olan BES Kültür Merkezi ilk ayında çocukların ve yetişkinlerin beğenisine mazhar olacak etkinliklere ev sahipliği yapacak. 24 Kasım Pazar günü saat: 13’de Zümrüd-ü Anka isimli çocuk oyunu izleyicisiyle buluşacak olan Merkez’de, 30 Kasım Cumartesi günü saat 20.00’de ise Medine Müdafii Çöl Kaplanı Fahrettin Paşa isimli Tiyatro oyunu Başakşehirlilerle buluşacak.
ÖZEL MUTFAKLI 900 KİŞİLİK YEMEKHANE
Öğrencilerin sağlıklı beslenebilmesini sağlamak üzere İmam Hatip Lisesi’nin kendine ait 2 yemekhanesi ve 4 adet kantini bulunuyor. Hem ortaokul, hem de lise bloğundaki yemekhanelerde, aynı anda 900 kişi faydalanabilecek. Lise bloğundaki yemekhane, okulda yatılı olarak kalacak öğrencilere de hizmet verecek.
İMAM HATİP’E  VELİLERDEN BÜYÜK İLGİ
Türkiye’nin En Büyük Anadolu İmam Hatip Lisesi Başakşehirli öğrenci ve velilerden yoğun ilgi görüyor. Eğitim kurumunun adrese dayalı olarak öğrenci alan ortaokul bölümü şimdiden 4 yıllık öğrenci kapasitesini doldurmuş durumda. İmam Hatip’in bin 344 olan dört yıllık kontenjanı için bin 500’ün üzerinde öğrenci başvuruda bulundu. Yalnızca Başak ve Başakşehir Mahallelerinden yapılan başvuruların kabul edildiği bölüme, başka mahallelerden ve ilçe dışından da yoğun talep geliyor. Eğitim kurumunun, SBS’de yeterli puanı alan öğrencilerin alındığı lise bölümü de 408 olan kontenjandan çok daha yüksek bir taleple karşı karşıya.
UYSAL: İLÇEMİZDE KIZ İMAM HATİP LİSESİ DE YAPILACAK 
Tüm finansmanı Başakşehir Belediyesi tarafından karşılanan Türkiye’nin en büyük Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ilgili konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “İstanbul’un vitrini Başakşehir olsun istiyoruz. İmam Hatip Lisesi de bu vitrine çok yakışacak bir proje. İlçemizde gerçekleştirdiğimiz projelerimizle ilçemizi ‘İlk’ ler ve ‘En’lerin şehri yapmayı hedefledik ve bunu da başarıyoruz. İlçemize önemli bir katma değer kazandıran eğitim kurumunun adını büyük Hadis Alim’i Dr. Emin Saraç olarak belirledik. Hocamızın ismine yakışır bir okul olacağı kanaatindeyim. Okul bu yıl açıldığı için puanların düşük olması öğrencilerimiz için büyük avantaj oldu. Belediye olarak okul tamamlandıktan sonra da kurumun her türlü ihtiyacına cevap vermeye devam edeceğiz” dedi. Eğitim kurumuyla ilgili bilgilerde veren Başkan Uysal, “Öğrencilerimizin Arapça ve İngilizce derslerini yurtdışından anlaşmalı bir üniversite ile canlı yayınla yapabilmeleri için de okulumuzda gereken altyapı mevcut. Ama önemli olan binalar değil, içerisindeki eğitimin kaliteli olması. Velilerimiz okullarına ve çocuklarına sahip çıkmalı. İstanbul Ticaret Odamız, Özel idaremizle birlikte ilçemizde Kız İmam Hatip Lisesi yapmaya karar verdi. Şu anda proje ihale aşamasında. Okulumuz tamamlanınca talepleri büyük oranda çözmüş olacağız” ifadelerini kullandı.
İLKLERİN OKULU
Başakşehir’de önemli bir ihtiyacı karşılayan ve Türkiye’de eğitim kurumları arasında seçkin bir yere sahip olan M. Emin Saraç İmam Hatip Lisesi otoparkı da kompleksin büyüklüğüne yakışır nitelikte. 210 araçlık otoparka sahip olan okulda, veli ve öğretmenler park sorunu yaşamayacak. Okulun pencere ve doğramalarında kullanılan malzeme ve dizaynı ile Selçuklu tarzının en güzel örneklerini gözler önüne seriliyor. Türk-Selçuklu duvar süslemeleri ile bezenmiş ana giriş kapısı, tüm görkemiyle, ‘Türkiye’nin en büyük İmam Hatip Lisesi’ söylemini tasdikler nitelikte.
SANKİ UZAY ÜSSÜ GİBİ
M. Emin Saraç İmam Hatip Lisesi’nin farklı noktalarına konuşlandırılan fuaye alanları okulda düzenlenecek sergiler için kullanılacak ve böylece öğrencilerin kültür-sanat yaşamına önemli katkılar sağlayacak. Komplekste, mescid alanındaki 600 metrekarelik fuaye alanının yanında; 180 ve 130 metrekarelik iki yan fuaye ile 180 metrekarelik iki yan fuaye alanı ve 235 metrekarelik fuaye sergi alanı olmak üzere dört sergi alanı da mevcut. 96,300, 894,450 kişilik 4 konferans salonu olmak üzere toplamda bin 740 kişilik etkinlik salonlarının yer aldığı okul, aynı zamanda bir kültür merkezi gibi de kullanılarak, öğrencilere sosyal bir paylaşım ortamı da sunan Eğitim Kurumunun konferans salonları, öğrenciler yanında, tüm ilçeye hizmet verecek. Salonlar, donanımı ile kendi öğrencilerine kültürel bir ortam sunarken Başakşehir’in sosyal hayatını da hareketlendirecek. Eğitim kurumu birçok yeniliğin yanında, bünyesinde 4 cep sineması ile de öne çıkıyor. Cep sinemalarında öğrenciler film haricinde dersleri ile ilgili görselleri de izleme imkanına sahip olacak.
OLİMPİK SPOR SALONU
Ortaokul ve lise bloğunda 2’şer adet inşa edilen kapalı spor salonları da, 1200 metrekarelik alan kaplıyor. Spor salonlarında öğrencilerin konforu için her şey düşünülmüş durumda. Öğrenciler için özel soyunma odaları, duşlar, öğrencilerin malzemelerini koyabilmeleri için her öğrenciye özel dolaplar mevcut. Eğitim kompleksinde 4’ü ortaokul, 4’ü de lise bloğunda olmak üzere toplam 8 kapalı beden eğitimi salonu var. Kış aylarında kullanılması düşünülen salonlarda öğrenciler, spor yaparken üşümeyecek.

Başakşehir Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti Milletvekili Harun Karaca, İlçe Kaymakamı Fatih Kocabaş da katıldı. Okula ismi verilen Emin Saraç Hoca’ya öğrenciler büyük ilgi gösterdi.
Yaptıkları okullarla eğitimin kalbi olmayı amaçladıklarını belirten Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Başakşehir vizyonuyla ve verdiği hizmetle ilçe belediyeleri arasında farklı bir konuma sahip. Başakşehir İstanbul’un vitrini konumunda. Biz eğitime verdiğimiz önemi her fırsatta dile getiriyoruz. Vitrinimizde ise şu an Türkiye’nin en iyi ve en büyük İmam Hatip Okulu’nu görüyorsunuz. Eğitime olan yatırımlarımız devam edecek” dedi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23