• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Baro'nlardan skandal 'başıboş'luk! Kanunu 180 derece çarpıtıp kılıfına uydurdular!

Yeniakit Publisher
2022-09-24 00:53:00 - 2022-09-24 01:52:16
'Baro'nlardan skandal 'başıboş'luk! Kanunu 180 derece çarpıtıp kılıfına uydurdular!

Her defasında laikçi Batı'yı örnek göstererek değerlerimizi hedef alan ve ülkenin aleyhine olan her durumda başı çeken Türkiye Barolar Birliği, başıboş köpek sorununu, ölümleri ve Batı'nın uyguladığı metotları görmezden gelerek sokakların terörize olmasına hizmet eden bir çarpıtmada bulundu. Barolar Birliği'nin bu açıklaması mağdur olan vatandaşları susturma girişimi olarak değerlendirildi.

 yeniakit.com.tr 

Her hamlesiyle ülkenin altını oyan Türkiye Barolar Birliği, başıboş köpek sorununa dile getiren vatandaşları susturmak için skandal bir açıklamaya imza attı. 

Sorunlarını dile getiren vatandaşları hedef alan Türkiye Barolar Birliği Hayvan Hakları Komisyonu, başıboş köpeklere yönelik ‘katliam çağrıları’ yapıldığı yalanını dile getirerek başıboş köpek saldırılarından mağdur olan ve ölen vatandaşları görmezden geldi.

Vatandaşların dikkatinden kaçmadı: Kanunu çarpıttılar

Barolar Birliği, yayınladığı açıklamada, 5199 sayılı kanunun 6. maddesinde belirtilen ifadeleri hem kırptı, hem de çarpıttı.

Bu çarpıtma vatandaşların gözünden ise kaçmadı.

Kelime oyunuyla "öncelikle" ifadesi çıkarılınca kanun 180 derece değişiyor

Kanunun ilgili maddesinde sahipsiz köpeklerin tedbir amacıyla alındığı yere bırakılmasını önceleyen, fakat şart koşmayan bölümünde kelime oyunu yapması, 5199 sayılı kanunu 180 derece değiştiriyor. 

Belediyelerin sahipsiz ve saldırgan köpekleri kanuna göre bırakmaması gerekiyor

Sözkonusu kanunda "öncelikle" ifadesinin çıkarmasıyla Barolar Birliği, şikayet konusu olan saldırgan ve sahipsiz köpeklerin bırakılmaması gerekirken bırakılmasını dayatmış oluyor.

Halbuki belediyeler bu madde gereği şikayet konusu olan sahipsiz ve saldırgan köpekleri tedbir adına bırakmaması veya aldığı yerden farklı bir yere bırakması gerekiyor.

Görevlerini kötüye kullanarak suç işliyorlar! Cumhuriyet savcıları ne zaman harekete geçecek?

Anayasa'nın 135. maddesinde 'kamu kurumu niteliğindeki mesleki kurumlar' statüsünde olan Türkiye Barolar Birliği, kamu yararı ilkesini hiçe sayarak kanunu skandal bir şekilde çarpıtması tepki topladı. 

Görevini kötüye kullanan Türkiye Barolar Birliği için Cumhuriyet Başsavcılarının re'sen harekete geçmesi bekleniyor.

Daha önce de 'başıboş köpek' güzellemesi yapmış ve yine vatandaşları suçlamışlardı

İstanbul Barosu'nun düzenlediği 'Hayvan Hakları Merkezi Kurultayı'nda da başıboş köpek sorunu görmezden gelinirken sokaklarda terör estiren köpeklerin "süper kahraman" ilan edilmediği kalmıştı.

Köpek saldırılarını meşrulaştırmaya çalışan ve "Köpek saldırıları oluyor, olacak da" diyen Veteriner Hekim Prof. Dr. Ebru Yalçın, "Daha fazla ısırılma görmüyorsak bu köpeklerin olgunluğu yüzündendir" hezeyanını savunmuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

durustluk samimiyet ilkeli olmadan adaletli-herhangi bir meslek sahibi-ozellikle hukukcu olunmaz!

.......

Putsavar

barolarında ve evlerinde beslesinler .ikik laikçi şerefsizler
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23