• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Baro’da işgal 31. gününde

Yeniakit Publisher
2013-03-01 20:57:00 - 2013-03-01 21:00:59
Baro’da işgal 31. gününde

Ümit Kocasakal ve 8 yönetim kurulu üyesinin İstanbul Barosu’nu işgali 31. gününe girdi. Kocasakal ve yönetim kurulu üyeleri hakkındaki iddianame 30 Ocak 2013 tarihinde kabul edilmesine rağmen, İstanbul Barosu yönetimden ayrılmıyor.

MUHAMMED EMİN / İSTANBUL
İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve 8 yönetim kurulu üyesinin İstanbul Barosu’nu işgali 31. gününe girdi.      
Ümit Kocasakal ve 8 yönetim kurulu üyesi, Balyoz Darbe Planı davasının görüldüğü duruşma salonunda basın açıklaması yaptığı gerekçesiyle haklarında dava açılmış, yasa gereği üyelikleri düşmüştü. Kocasakal ve yönetim kurulu üyeleri hakkındaki iddianame 30 Ocak 2013 tarihinde kabul edilmesine rağmen, İstanbul Barosu yönetimden ayrılmıyor.
ADALET BAKANLIĞI CEZA İŞLERİ GENEL
MÜDÜRLÜĞÜ NEDEN HAREKETE GEÇMİYOR?
Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’nün; Kocasakal ve ekibinin işgaline karşı harekete geçmemesi dikkat çekiyor. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı; iddianamenin bir örneğini Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne göndermişti.
Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü; 18 Ekim 2012 tarihli yazısında Ümit Kocasakal ve 8 yönetim kurulu üyesinin soruşturma konusu söz ve davranışlarının 1136 Sayılı Avukatlık Kanunu kapsamında belirtilen görevlerden olmadığını, bu sebeple soruşturmanın 1136 sayılı Avukatlık Kanunu gereğince değil, genel hükümlere göre yapılmasına karar vermişti.
İDDİANAMEYİ BAŞSAVCILIK DEĞİL,
SAVCI BALTA HAZIRLAMIŞ!
Silivri Cumhuriyet Savcısı Fazıl Balta da; şüphelilerin eylemlerinin görev kapsamında olmadığı gerekçesiyle İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve yönetim kurulu üyeleri Hasan Kılıç, Mehmet Durakoğlu, Turgay Demirci, Hüseyin Özbek, Ayşe Füsun Dikmenli, Ufuk Özkap, Aydeniz Alisbah Tuskan, İsmail Altay ile baro yayın kurulu üyesi avukat Başar Yaltı hakkında “Yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs” ettikleri gerekçesiyle iddianame hazırlamış, Kocasakal ve 9 kişinin 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istenmişti. Söz konusu iddianame Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edilmişti. Avukatlık Kanunu’nun 90/2 ve 92/2 maddeleri, haklarında en az 2 yıl hapis cezası talebiyle dava açılması halinde baro yöneticilerinin baro yönetiminde yer alamayacaklarını öngörüyor.
RIZA SAKA İHTARNAME GÖNDERDİ
İstanbul Barosu seçimlerinde en çok ikinci oyu alan ve yasa gereği yeni yönetime gelmesi gereken Hukukun Üstünlüğü Platformu’nun adayı avukat Rıza Saka, haklarında dava açılan Ümit Kocasakal ve yönetim kurulu üyelerine noter aracılığıyla ihtarname göndermiş, ihtarnamede; Kocasakal ve 8 yönetim kurulu üyesinin, yönetim kurulu üyeliğinin düştüğü, yönetim boşluğunun yedek yönetim kurulu üyeleri tarafından doldurulacağı hatırlatılmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23