• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Barışın teminatı Kürt anne

Yeniakit Publisher
2014-12-30 08:10:00 - 2014-12-30 08:07:16
Barışın teminatı Kürt anne

Cizre’de ‘Çözüm Süreci’ni baltalamaya yönelik provokatif eylemlere barışın teminatı olan Kürt anneler ‘dur’ dedi. Cizre Tank Taburu’na taşlarla saldırmaya kalkan öfkeli kalabalığa seslenen bir anne, “Askerleri taşlamanız barış görüşmelerine zarar verir. Yaptığınız doğru değil” diyerek sürece sahip çıktı.

MUHAMMED UZUN - Şırnak’ın Cizre ilçesinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden iki kişinin cenazelerinin defnedilmesi esnasında ilginç bir olay yaşandı. Cizre İlçe girişindeki İdil Yolu üzerinde büyük bir kalabalık tarafından karşılanan cenazeler, defnedilmek üzere mezarlığa sloganlar eşliğinde getirildiği öğrenildi. Daha sonra güvenlik güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı cenaze töreninde yer alan bazı provokatif gruplar, güvenlik güçlerine saldırdığı belirlendi. Güvenlik güçlerinin ise öfkeli gruplara karşı tazyikli su ve gaz bombası kullandığı tespit edildi.

“YAPMAYIN, BARIŞA ZARAR GELMESİN!”

Cizre’de cenaze töreninde gerginliğin had safhaya tırmandığı olaylarda, Cizre Tank Taburu’na taşlarla saldırmaya kalkan öfkeli kalabalığı ise yaşlı bir kadın durdurdu. Saldırganların önüne geçen, adını söylemek istemeyen yaşlı bir kadının Kürtçe yaptığı konuşmada; “Askerleri taşlamanız barış görüşmelerine zarar verir. Yaptığınız doğru değil” diyerek saldırıyı önlemeye çalışması, çocukları PKK tarafından kaçırılan barış annelerinin eylemlerinde verdiği barışçıl yaklaşımı akıllara getirdi.

BARIŞ ANNELERİ: ÇOCUKLARIN DAĞA ÇIKMASI SÜREÇ RUHUNA UYMUYOR

Diyarbakır’da terör örgütü tarafından kaçırılan çocukların serbest bırakılmasını için 20 Mayıs’ta kendilerine “Barış Anneleri” adını veren Kürt anneler, yaklaşık 3 aya yakın bir eylem düzenlemişti. Aileler, çocukların dağa götürülmesinin çözüm sürecinin ruhuna uymadığını ifade ederek, çocuklarının kendilerine verilmesini istedikleri söylemişti.

Siyasi gözlemciler; ‘Barış Anneleri’nin bölgede çözüm sürecine zarar verecek tüm olaylara karşı korkusuzca tepki göstermesini, ‘Bu eylemler, 30 yılı aşkındır devam eden PKK sorununu her geçen gün bitiriyor’ şeklinde yorumlanmıştı.

YÜKSEKOVA’DA GERGİNLİK

Bu arada Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde izinsiz gösteri yapan gruba, polis biber gazı ve basınçlı suyla müdahalede bulundu. Şırnak’ın Uludere ilçesinde 34 kişinin hayatını kaybettiği olayın yıl dönümünü ve Cizre’de geçen hafta yaşanan olayları bahane eden bir grup, İpekyolu Caddesi’nde eylem yaptı.Caddede ateş yakarak, yola barikat kuran gruba, polis biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Ara sokaklara dağıldıktan bir müddet sonra Esentepe Mahallesi’nde bir araya gelen göstericiler, polis araçlarına taş, molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Göstericiler, polisin müdahalesiyle dağıldı.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23