• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Barış sürecini kimse baltalayamaz

Yeniakit Publisher
2013-03-02 20:54:00 - 2013-03-02 20:54:40
Barış sürecini kimse baltalayamaz

BDP’lilerin İmralı’da Öcalan ile yaptığı görüşmeye ait olduğu ileri sürülen tutanakların basına sızdırılmasının yankıları sürüyor. Muhalefet cephesi, sürece tepki gösterip, açıklama beklerken, iktidar kanadı ise, bu tip provokatif hamlelerin, süreci balta

HABER MERKEZİ
Kızılcahamam’da düzenlenen “Türk Dünyası Belediyeler Birliği Belediye Başkanları Buluşması ve Değerlendirme Toplantısı”na katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, toplantı sonrası tutanaklara ilişkin soruları cevapladı.
Bozdağ, “Çözüm sürecinin hedefi çok açık. Terörü sona erdirmek, kanı durdurmak, gözyaşını dindirmek, insanımız arasındaki milli birlik ve beraberliği kuvvetlendirmek, kardeşliğimizi tesis etmek ve Türkiye’nin gündeminden terör belasını ortadan kaldırmaktır. Bugüne kadar bu süreçler içerisinde, bizden önceki hükümetler döneminde de bazı devlet görevlilerinin İmralı ile görüşmeler yaptığını bütün Türkiye kamuoyu biliyor. Onun için bunu gündelik siyasetin konusu yapmak, gündelik siyasi rekabette ön almak için bunları konuşmak, değerlendirmek, Türkiye’nin birliğine kardeşliğine ve Türkiye’nin atmak istediği adımlara zarar vermekten başka bir sonuç doğurmaz” dedi.
“Terör biterse Türkiye kazanır” diyen Bozdağ, “Milletten aldığımız talebi talimat olarak görüyoruz. Bu sorunu bitirmek için attığımız adımlara kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.
GÜNAY: APO MEGALOMAN
İzmir’de konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ise, “Türkiye’nin son 10 yılına bakıldığında yüz yıl geçmiş gibi” dedi. Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise, “Bizim gibi vatana ve millete hizmeti birincil şiar edinmiş bulunan bir siyasi hareketin (milliyetçiliği) ayakların altına alması, eleştirmesi, kınaması mümkün müdür?”
Günay, çözüm sürecinde birtakım görüş ve tutanakların yayınlandığını, ancak bunlara çok takılınmaması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:
‘’Benim samimi kanaatim, bu metinlerin doğrudan doğruya İmralı’daki o adama en yakın kişilerce dışarıya sızdırıldığıdır. Neden, çünkü bir megaloman ile muhatabız. 14 yıldır da hapiste, kendisinin önemini hem kendi tarafına hem Türkiye’ye duyurmaya çalışıyor. Orada öyle haddini aşan cümleler var ki... O hâlâ kendini önemli bir fenomen olarak dayatmaya, duyurmaya çalışıyor. Dil uzatmadığı bir şey yok. Kendini önemli bir unsur gösterme gayreti var. Bence bunlar yolumuzu tıkamasın. Bu topraklarda artık çocuklar ölmesin istiyoruz.’’
PROVOKASYONA GELMEYİZ
Adıyaman’da konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da, “Türkiye şu anda hiç olamadığı kadar çözüme yakın bir süreçtedir. Çözüme yakınken bu sürece hiç kimsenin zarar vermeye ve sabote etmeye hakkı yoktur. Bu manada değil elimizi, gövdemizi taşın altına koyduk. Eğer Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız.’’
Polemiklerin sürece zarar vereceğini vurgulayan Aydın, bu konuda uyanık olacaklarını ve provokasyonlara gelmeyeceklerini dile getirdi.
ÇATLAK SESLERİ SUSTURMALIYIZ
Gümüşhane’de temaslarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ise, “Bizler, Türkiye’nin terör belası ile yaşamasını istemeyen ve risk alarak bu yola devam eden bir anlayışla gece gündüz çalışıyoruz. Milletimizin desteği arkamızdadır” dedi.
Türel, hiç kimse için bir ayrımcılığa gitmeyeceklerini belirterek, tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet konusunu da kimseye tartıştırtmayacaklarını anlattı.
Bu nedenle kimsenin endişesinin olmaması gerektiğini dile getiren Türel, ‘’Bu ülkenin, bu milletin geleceği için AK Parti her zaman risk almıştır. Terör sorununu da risk almak üzere çözecektir. Dünyada ekonomide örnek alınan bir ülke haline gelmişsek, terör sorunu da çözüldükten sonra birçok ülkenin de model alacağı bir çözüm formülü haline gelecektir. Çatlak sesleri susturmak, hepimizin görevi olacaktır. AK Parti’yi kısır çekişmelere kurban etmeyiz’’ şeklinde konuştu.
Adana’da konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise, “Birilerinin kendi aralarında yaptığı konuşmaları sanki hükümetin pazarlık belgesi gibi sunmak, başlı başına bir yanlıştır. Herkes şunu bilsin, devletin niteliği üzerine bir pazarlık yürütülüyor değildir. Devlet ya da hükümet herhangi birisiyle veya herhangi bir odakla pazarlık içerisinde değildir” dedi.
BUNLARA HAZIRLIKLIYIZ
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Paris’te ortaya çıkan olay, Türkiye’de lokal olarak bazı yerlerde askerimize ve polisimize saldırılar ve şimdi de bir gazetede bu tutanakların yayınlanmış olması, hepsi beklenen, muhtemel, bu yola çıkınca karşı karşıya geleceğimizi beklediğimiz olaylardır. Hiçbirimiz şaşırmadık, Allah beterinden saklasın. Ama böyle bir olay karşısında, geri dönecek noktada değiliz... Tek bir kişi veya bir grup yok karşımızda yedi düvelle bu işi mücadele ederek çözmek istiyoruz... Sayın Başbakanımız çok doğru ve akıllıca bir siyaset takip ederek, MİT’in başlattığı bu hareketin sonuca ulaşmasına nezaret ediyor. Kırk tane muarızı vardır ve her kademede baltalanacak bir iştir bu. Sabırlı olmalıyız. Hiç, emin olun kötü bir niyetimiz yok” dedi.
MERTÇE AÇIKLASIN
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise, “O tutanakları veren kişi her kimse çıkıp, ‘Ya bunu ben verdim çünkü bu süreç herkesin gözü önünde oluyor, şeffaf bir süreçtir, bunu düşünerek verdim ve amacım sabote etmek değlidir’ diye açıklama yapsa bana göre çok daha mertçe bir davranış olur” dedi.     
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23