• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Barış gücü kurup İsrail'i vuralım!

Yeniakit Publisher
2014-07-14 19:02:00 - 2014-07-14 19:39:59
Barış gücü kurup İsrail'i vuralım!

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, Filistin'in Türkiye'ye iltihak etmesi gerektiğini belirterek, "Filistin'in vebali omuzumuzdadır" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında İsrail devletini, tarihin gördüğü en cani ve en terörist devlet olarak nitelendirdi.

İsrail ve Filistin konusundaki sorunun çözümünü Birleşmiş Milletler ve ABD'de aramanın "celladından merhamet dilenmek" anlamına geleceğini aktaran Kılıç, bütün dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu insanlık dramını durdurmanın tek yolunun İsrail'e yönelik acil bir müdahale olacağını kaydetti.

Kılıç, Türkiye'nin öncülüğünde İslam ülkeleri askerlerinin yer aldığı bir barış gücü oluşturulması gerektiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

FİLİSTİN'İN VEBALİ OMUZUMUZDADIR 

"Bu barış gücü acilen Filistin'e konuşlandırılmalıdır. Bu güç İsrail'in her saldırısına misliyle karşılık verecek bir teçhizat ile donatılmalıdır. Filistin Türkiye'ye iltihak ettiğini açıklamalıdır. Filistin ve Türkiye aynı ortak geçmişin varisidir. Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, bir keresinde 'Filistin’in tapusu bizdedir' demişti.

Doğru söylemiştir. Gerçekten Filistin'in tapusu bizdedir. Biz Filistin'e başkaları gibi bakamayız. Orada şehit olan her Filistinli'nin vebali en çok bizim omuzlarımızdadır."

Hükumetin Filistin ile ortak geçmişe uygun bir politik duruş ortaya koyması gerektiğini dile getiren Kılıç, telefon diplomasileri, sözlü kınamalarla vahşetin durdurulamayacağını savundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi konusuna da değinen Kılıç, 19 Temmuz'da Ankara'da geniş katılımlı bir istişare toplantısı düzenleyeceklerini ve teşkilat üyeleriyle adayları değerlendireceklerini kaydetti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23