• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Barış annelerinin isyanı

Yeniakit Publisher
2014-05-28 08:25:00 - 2014-05-27 22:08:25
Barış annelerinin isyanı

PKK’nın kaçırdığı çocukların aileleri tarafından başlatılan eylem, genişleyerek sürüyor. Eyleme her geçen gün yeni anneler eklenirken, oy verdikleri BDP-HDP’den destek gelmemesine isyan eden aileler, kendilerini kutlayan Başbakan’a teşekkür ettiler...

HABER MERKEZİ - Dağa çıkarılan çocuklarının bırakılmasını isteyen annelerin PKK’ya tepkisi sürüyor. Aileler, çocukların dağa götürülmesinin çözüm sürecinin ruhuna uymadığını ifade ederek, çocuklarının kendilerine verilmesini istiyor.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNÜNDE EYLEM SÜRÜYOR

Diyarbakır’da çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin oturma eylemi devam ediyor.

Ellerinde çocuklarına ait fotoğraflarla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde 10, Dağkapı Meydanı’nda 2 ailenin başlattığı eylemde, kimi zaman gözyaşı dökülüyor, kimi zaman dua edilerek bekleyiş sürdürülüyor. “Barış olacaksa çocuklarımız niye dağa çıkarılıyor” diye soran ailelerin ortak dileği, çocuklarına bir an önce kavuşmak.

ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Manisa’dan gelen bir aile de 24 yaşındaki çocuklarının geçen yıl ki Nevruz kutlamaları sırasında örgüte katıldığını belirterek, ailelere destek verdi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “terör örgütünün çocukları kaçırdığı” iddiasına ilişkin başlattığı soruşturma, 8 gündür eylem yapan ailelerin çocuklarına kavuşma umudunu artırdı. Eyleme, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Aileler, Başbakan Erdoğan’a verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

BAŞBAKAN MERHAMETLİDİR

Annelerden Yüksel Karaşin, Başbakan Erdoğan’a aileler olarak çok selam gönderdiklerini belirterek, “Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Allah onu başımızdan eksik etmesin” dedi.

Başbakandan kendilerine yardımcı olmasını isteyen Karaşin, “Biz çocuğumuzu istiyoruz. 8 gündür burada perişan olduk. Başbakan merhametlidir. Çocuklarımızın dönmesinde yardımcı olur” diye konuştu.

BİRİ DAĞDA, DİĞERİ ASKERDE

Anne Hediye Yıldız da Başbakan Erdoğan’a gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek, çocuklarının durumu konusunda huzurlarının kalmadığını, psikolojilerinin bozulduğunu söyledi. Her gün evde ağladığını anlatan Yıldız, “Bir oğlum dağda, diğeri askerde. Ben her gün onlara bakıp, ‘kardeşiz, hepimiz aynıyız’ diyorum” ifadesini kullandı.

“DAĞDAKİ TÜM ÇOCUKLAR GELSİN”

Oğlu Fırat Aydın Eren’den 34 gündür haber alamadığını belirten baba Selami Eren, oturma eylemini sürdürdüklerini, oğluna kavuşmak için gerekirse işinden daha istifa edebileceğini söyledi. Eren, tüm Diyarbakırlıları eyleme destek vermeye davet ettiklerini vurgulayarak, “Buradaki aileler barış istiyor. Kimse burada kendisi için bir şey istemiyor. Dağdaki tüm çocuklar gelsin. Tüm anneleri bekliyoruz. Sesimizi ne kadar yükseltirsek, dünya kamuoyu da sesimize kulak verir” şeklinde konuştu.

“OY VERDİĞİMİZ PARTİDEN SES YOK”

Ailelerin barış istediğini söyleyen Eren, “Eylem süresince diğer siyasi partilerden destek gördük ama oy verdiğimiz partiden ses yok. Sadece yanımızda görmek isteriz. Barış heyeti gelsin, şehit anneleri gelsin isterdik” dedi.

Saliha Tokay ise oğlu Mehmet Tokay’ın 3 yıl önce 14 yaşında kandırılarak dağa götürüldüğünü ifade ederek, oğlunun 17 yaşında olduğunu söyledi. Tokay, bekledikleri ilgiyi göremediklerini anlatarak, duyarlı tüm anneleri yanlarında görmek istediklerini belirtti.

72 SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜNDEN AÇIKLAMA

Dağkapı Meydanı’nda oturma eylemi yapan Çetiner ailesini ziyaret eden Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, 72 sivil toplum kuruluşu adına açıklama yaptı. Memiş, “Eğer PKK süreci sekteye uğratmak istiyorsa, bunu çıkıp açık açık deklare etsin. Kanın durduğu bir ortamda çocukları alıkoyarak, Suriye’de savaşa sürüklemek insanlıkla bağdaşan bir şey değildir” diye konuştu.

BARIŞ OLACAKSA ÇOCUKLAR NİYE DAĞA ÇIKARILIYOR?

Yazar ve siyasetçi İbrahim Güçlü, PKK’nın 15 yaşındaki çocukları dağa götürmesinin uluslararası sözleşmeler ile insan hak ve özgürlüklerine, toplumun değerlerine aykırı olduğunu belirtti.

Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi’nin (TKDP) Kurucu Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş ve Diyarbakır Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) İl Başkanı Eyüphan Kaya da ailelere destek verdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23