• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Barış anaları kararlı

Yeniakit Publisher
2014-06-04 09:14:00 - 2014-06-04 06:44:55
Barış anaları kararlı

Terör örgütü tarafından çocukları kaçırılan anaların kararlı duruşu sürüyor. Erzurumlu bir anne oğluna kavuşabilmek için 3 ineğini satıp Diyarbakır’a geldi. PKK tarafından kaçırılan İmam-Hatip öğrencisi 2 kızın anneleri de Van’dan gelerek barış annelerine katıldı.

DİYARBAKIR - Erzurum’da çobanlık yaparak geçimini sağlayan Lütfiye Bozoğlu, 2 ay önce kandırılarak dağa götürülen oğluna kavuşmak için 3 ineğini satarak Diyarbakır’a geldi

Van, Erzurum, Antalya ve Adana’dan gelenlerle sayıları artan ailelere destek vermek için Erzurum’dan gelen Bozoğlu ailesi de çocuklarına kavuşuncaya kadar belediyenin karşısındaki orta refüjde oturma eylemini sürdürmekte kararlı. 5 çocuk annesi Bozoğlu, çobanlık yaparak yaşamlarını sürdürdüklerini belirterek, Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü’nde okuyan 20 yaşındaki oğlu Sedat Bozoğlu’nun 2 ay önce kandırılarak dağa götürüldüğünü söyledi.

Oğlundan 2 aydır haber alamadığını ifade eden Bozoğlu, “Diyarbakır’a oğluma kavuşmak için geldim” dedi.

Bozoğlu, oğlunun ilk gözağrısı olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“GELDİĞİ GÜN DÜĞÜNÜNÜ YAPACAĞIM”

“Oğlum 20 yaşında ama gözümde hala küçük bir bebek. 3 ineğim vardı sattım, oğlumun yoluna düştüm. Barış istiyorum. Allah rızası için, ‘büyük, küçük’ demeyin, çocuklarımızı gönderin. Ana anadır. Ana babanın gözünde çocuk 3 yaşında da çocuk, 50 yaşında da çocuktur. Oğlum kandırıldı, evladımı parayla sattılar. Tüm çocukları kandırıp, örgüte parayla satıyorlar.”

Bozoğlu, çocuklarını maddi zorluklarla büyüttüğünü, imkansızlıklar nedeniyle gözyaşı döktüğünde oğlunun kendisini teselli ettiğini anlatarak, “Çobanlıkla geçimimizi sağlıyorduk. Durumumuz iyi değildi. Ama oğlum bize çok düşkündü. En büyük umudumuz Sedat idi. Bana, ‘Anne ben okuyacağım, sizi saraylarda yaşatacağım. Sen ağlama anne, seni bu çileden kurtaracağım’ diyordu” diye konuştu.

Bozoğlu, oturma eylemini 15 gündür sürdürdüğünü, oğlunu bulmadan da memleketine gitmeyeceğini kaydederek, duydukları acının tarifsiz olduğunu dile getirdi.

“Tüm anneler olarak çocuklarımıza kavuşana kadar eylemi sürdüreceğiz” ifadelerini kullanan Bozoğlu, gözyaşları içinde şunları kaydetti:

“Gerekirse açlık grevine de başlayacağız. Çünkü benim oğlum böyle bir hayatı istemiyordu. Oğlumun eline silah değil, kalem, kitap yakışıyor. Oğluma kavuştuğum gün onun davullu zurnalı düğününü yapacağım.”

Eruh’ta köy muhtarı kaçırıldı

SİİRT - Eruh ilçesine bağlı Yerli Çoban köyünün muhtarı İzzettin Yardım kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı.

Edinilen bilgiye göre, önceki gece Yerli Çoban köyüne gelen ve kimlikleri henüz belirlenemeyen silahlı 2 kişi, muhtar Yardım’ı (55) yanlarına alarak köyden uzaklaştı.

Durumun bildirilmesi üzerine köye gelen jandarma ekipleri, muhtar Yardım’ın bulunması için bölgede çalışma başlattı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23