• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakır fiyatlarına ilişkin rekor açıklama: İlk kez ton başına 12 bin dolara kadar yükselebilir! Bir bir duyurdular

Yeniakit Publisher
2023-03-27 16:56:00 - 2023-03-28 02:23:54
Bakır fiyatlarına ilişkin rekor açıklama: İlk kez ton başına 12 bin dolara kadar yükselebilir! Bir bir duyurdular

Geride bırakmış olduğumuz yılın hareketli döviz ve altın grafiklerine bağlı olarak yeni rekorlara imza atan bakır fiyatları, yeni günde tekrar gündeme geldi. Dünyanın en büyük özel metal alım- satım merkezi, bakır fiyatlarına ilişkin yeni tahminlerde bulundu. Singapur merkezli enerji ticareti şirketi Trafigura, bakır fiyatlarında Mart 2022'de ulaşılan ton başına fiyatın aşılabileceğini, ton başına 12 bin doların görülebileceğini söyledi. O değerlendirme, şok etkisi yarattı. İşte 2023 yılı bakır fiyatlarına ilişkin ayrıntılar…

2021 yılının son çeyreğinden bu yana dalgalı hareketler içerisinde olan altın piyasası ve döviz kurları hem gündelik hayatı hem de üretim sektörlerini direkt olarak etkiledi. Dünyanın en büyük özel metal alım-satım merkezi, bakır fiyatlarının bu yıl rekor bir seviyeye yükseleceğini açıkladı. Hali hazırda oluşan yüksek enflasyon sebebi ile hemen hemen her alanda yüksek oranlı maliyet artışlarına rastlanırken 2022 yılının şubat ayında başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşı ekonomik tabloyu daha da ağırlaştırdı.

Bugün teknolojiden gıdaya kadar tüm sektörlerde ciddi ekonomik problemlere rastlamak mümkünken dünyanın en büyük özel metal alım- satım merkezlerinden olan Singapur merkezli enerji ticareti şirketi Trafigura, yeni bir öngörü ile gündeme geldi. Şirket, bakır fiyatlarına işaret ederek “Yeni rekorlar gelebilir” mesajı verdi.

ÇİN TALEBİNİN TOPARLANMASINA DİKKAT ÇEKTİ!

Merkezi Singapur’da olan enerji ticareti şirketi Trafigura, 2023 yılı bakır fiyatlarına ilişkin öngörülerini paylaştı. 2022 yılının mart ayında kırılan rekorun bu sene tazelenebileceğini ifade eden şirket, yeni tahminini ton başına 12 bin dolar açıkladı. Yeni rekora sebep olabilecek olan gelişmeye de dikkat çeken şirket, şu ifadeleri kullandı: “Çin talebindeki toparlanma sebebi ile hali hazırda düşük olan stokların bitme riski ile karşı karşıya kalması, bakır fiyatlarında rekorun tazelenmesine yol açabilir.”

DEPARTMAN ŞEFİNDEN AÇIKLAMA GELDİ!

Bakır fiyatları ile ilgili olarak İngiliz Financial Times gazetesine konuşan Trafigura Metal ve Mineraller Departmanı Şefi Kostas Bintas, şu ifadeleri kullandı:” Bana kalırsa önümüzdeki 12 ay içerisinde yeni bir zirve görmemiz muhtemel, Mart 2022 yılında 10 bin doları aşan bakır fiyatı, 12 bin dolara ulaşabilir.”

Goldman Sachs analistleri de bakır fiyatları ile ilgili olarak gazeteye konuştu. tgrt aktaradığı haberde: Çin’in bakır talebinin geçtiğimiz ay yıllık bazda yüzde 13 oranında artığına dikkat çeken Küresel Emtia Şefi Jeffrey Currie, “İleriye yönelik görünüm olağanüstü derecede olumlu” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23