• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Uraloğlu’dan Roblox ve WhatsApp açıklaması!

Yeniakit Publisher
2024-09-07 00:08:00 -
Bakan Uraloğlu’dan Roblox ve WhatsApp açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Roblox yasağı ve WhatsApp ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TGRT Haber’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Roblox yasağı devam edecek mi?
Uraloğlu, Roblox yasağıyla ilgili, “Roblox oyunu ile ilgili bizle bir temas oldu. BTK olarak yetkimizi kullandık. Burada süreç biraz farklı ilerledik. Beni arkadaşlarım aradı, alınan bir kararı bildirdiler. Ben bu kararla birlikte Roblox denilen oyunu öğrenmiş oldum. Kararları okudum, görselleri izledim. Ben çocuklarımız için endişelendim. 4 saat içinde yasağı uyguladık. Veliler bize 'Allah razı olsun biz engelleyemedik siz engellediniz' dediler.” ifadelerini kullandı.


WhatsApp’a ilişkin de açıklama yapan Bakan Uraloğlu, şunları söyledi: “Sizin WhatsApp yazışmalarını devlet göremez. Güvenlikle ilgili alınması gerek önlemler alınır. BTK ciddi görevler üstlenmiş durumda. Bir hukuki süreç ve yargı kararı olmadığı sürece kimsenin telefonunu takip edemeyiz. Mahkeme kararı olamadan adım atamayız. Hukuki süreç vardır.”

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

YILMAZ DURMUŞ

Diğer ülkelerde temsilcileri olması yanında yargı kararlarına uyum gösteren bu platformlar neden Türkiye'yi pek dikkate almıyorlar anlayamıyorum. Yasak güzel bir şey değil ama vatandaşlarımız için tehlike arz eden yayınlarından dolayı hemen ulaşım engeli getirilmeli ve Türkiye'de gerekli birim ve temsilci bulundurmayan hangi platform olursa olsun derhal yayın engeli getirilirilmesi ve Türkiye üzerinden kazanılan gelirlerinden dolayı vergi vermeyenler de dahil olmak üzere hepsine yayın yasağı koymak bizim en tabii hakkımızdır
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23