• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Özhaseki'den İstanbul depremi uyarısı! 'Vakit daraldı'

Yeniakit Publisher
2023-06-16 21:11:00 - 2023-06-17 00:06:17
Bakan Özhaseki'den İstanbul depremi uyarısı! 'Vakit daraldı'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, olası İstanbul depremine ilişkin önemli uyarılarda bulundu.

Kahramanmaraş'taki depremzede konutlarına ilişkin çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Özhaseki CNN Türk canlı yayınına katıldı.

Özhaseki'nin gündeminde olası İstanbul depremi vardı. Mehmet Özhaseki, yaşanan acılardan ders çıkartılması gerektiğini söyledi.

"99 depreminden sonra inşaat ile ilgili yönetmelikler baştan sona elden geçirildi. Bu tarihten sonra yapılan binalar sağlıklı." diyen Özhaseki, "Şimdi büyük bir afet daha yaşadık buradan yeni dersler çıkarmamız lazım." ifadesini kullandı.

TOKİ binalarının sağlamlığına dikkat çekti

"Denetimlerin, kontrollerin çok daha sıkı bir şekilde yapılması lazım." mesajı veren Bakan Özhaseki, "TOKİ’nin binaları yıkılmadı, demek ki burada bir keramet var. Bu konularda taviz vermeye niyetimiz yok. İnşaatlarımızı normlara uygun yaparsak deprem geldiğinde insanlar sadece biraz sallanır uykusu kaçar." dedi.

İstanbul'daki riskli binaları hatırlatan Bakan Özhaseki, sözlerini şöyle tamamladı:

Marmara açıklarında fay kırıkları hareketli şekilde bizi bekliyor. Kimseyi tedirgin etmek istemeyiz ama vakit daraldı. Yaklaşık 6 milyon bağımsız birim var İstanbul’da. Bunlardan 600 bini çok riskli görünüyor. Bir takım rezerv alanlarda önce riskli alanları taşıyacağız. Hep birlikte seferber olacağız.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nuh Yusuf Nuhhan

*COK ÖNEMLİ UYARI* O depreme az kaldı temenni edulmez fakat cok büyük deprem olacak antalya, dan başlayıp, ege marmara, istanbul batı karadeniz de bitecek . Ama tedbir takdiri bozar. """"**Allahı unutan hakim savcı bakan bürokrat lara kampanyacilara, fahiscilere stokculara bana dokunmayan yilan bin yil yaşasin diyenlere, enflasyonu seyreden korükleten bakan bürokratlari hepsi yaşayacak onlar deprem şehitlik mertebesine asla ulaşamayacak"""""% % hayatta kalacak ama servet ve şerefleri kalmayacak. Hele şehircilik bakanliginda calişan zaman ve harcırah hirsizları tokinin maliyeti 195 bin ken 850 bin fiyat acıklatan menfeaat cetelerinin fahis fiyata kibarca takviye tapip enflasyon adi altinda ustune örtü ortüp garibanin evini engelleyen o fetocıa ve Masonlarada bir şey olmayacak. Fakat olacaklari depremden sonra yaşarsam acıklayacam *ÖNEMLİ UYARI* ALLAHI UNUTAN NİYAZİ MISRI HZ. HİÇ BİLMEZ
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23