• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Koca'dan İstanbul açıklaması! 'Hastanemiz hizmet veriyor'

Yeniakit Publisher
2023-09-06 00:34:00 - 2023-09-06 03:15:42
Bakan Koca'dan İstanbul açıklaması! 'Hastanemiz hizmet veriyor'

İstanbul'daki sel felaketi hakkında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini belirterek, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi hasta kabulünü sürdürmekte olduğunu söyledi.

İstanbul'da etkili olan şiddetli sağanak, Başakşehir ve Arnavutköy ilçelerini vurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul'da etkili olan yoğun yağış sebebiyle meydana gelen su taşkını olayında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 olup olaydan etkilenenlerin sayısı 12'ye çıktı. Taşkından etkilenen kişiler ambulanslarımızla hastanelere nakledilmiştir" dedi.

Bakan Koca, son durumu aktardı:

İstanbul'un kuzeyinde etkili olan sağanak yağışlardaki son duruma ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya platformu X'ten paylaşımda bulundu.

2 kişi can verdi 12 kişi hastanelere kaldırıldı

Bakan Koca, açıklamalarında şunları söyledi: "İstanbul'da etkili olan yoğun yağış sebebiyle meydana gelen su taşkını olayında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 olup olaydan etkilenenlerin sayısı 12'ye çıktı. Taşkından etkilenen kişiler ambulanslarımızla hastanelere nakledilmiştir.

"Etkilenenler için elimizden geleni yapıyoruz"

Konuyla ilgili olarak şu ana dek 70 ambulans ve 10 UMKE Timiyle 240 sağlık çalışanı görevlendirmesi yapılmıştır. Taşkın sebebiyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Olaydan etkilenen vatandaşlarımızın sağlığı için elimizden geleni yapıyoruz."

Koca, yoğun yağış nedeniyle su basan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne ilişkin olarak da, "Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi hasta kabulünü sürdürmekte, Başakşehir Devlet Hastanesi Acil Servisine ayaktan hasta kabul edilmektedir. Olayla ilgili olarak 52 ambulans ve 5 UMKE timi görevlendirmesi yapılmıştır. İstanbul'umuza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Gelişmelere karşı görev başındayız." ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23