• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Fidan’dan kritik mesaj: Blöf yapmadan, hiçbir partiyle diyerek duyurdu! Önemli açıklamalar yaptı

Yeniakit Publisher
2023-09-22 21:27:00 - 2023-09-22 21:43:58
Bakan Fidan’dan kritik mesaj: Blöf yapmadan, hiçbir partiyle diyerek duyurdu! Önemli açıklamalar yaptı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tüm dünyaya mesajı verdi: Biz kurulduğumuz andaki millet odaklı çalışmamızla, blöf yapmadan, hiçbir siyasi partiyle yol yürümeye girmeden çözüm odaklı olacağız dedi! İşte dikkat çeken o açıklama...

Medeniyetler İttifakı Dostlar Grubu toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslamofobi ve ırkçılık hastalığı konusunda tüm dünyaya kritik bir çağrıda bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'nin New York kentinde 78. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kapsamında "BM Medeniyetler İttifakı Dostlar Grubu Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

‘ETKİN VE CAYDIRICI ADIMLAR ATIN’ ÇAĞRISI

Dünya genelinde Kur’an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırıların aslında tüm dinlere bir hakaret olduğunu ve bunun aynı zamanda ırkçılığın yeni bir formu olduğunu ifade eden Bakan Fidan, "Türkiye tüm ülke ve uluslararası kuruluşlara İslamofobi ve ırkçılığa karşı etkin, caydırıcı adımlar atılması konusunda güçlü bir çağrı yapmaktadır" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE AKTİF ROL ALMAYI SÜRDÜRECEK"

Bakan Fidan, sözlerini şöyle sürdürdü;

"BM Genel Kurulu ve İnsan Hakları Konseyi'nin kutsal kitapların yakılmasını dini nefret ve uluslararası hukukun ihlali olarak tanımlayan son kararlarını memnuniyetle karşılamaktayız. Bu yılki G-20 liderler Zirvesi'nde alınan kınama kararı da önemli bir kazanımdı. Ancak daha fazlasını yapmamız gerekmektedir. Türkiye bu akımlara karşı mücadelede, uluslararası arenadaki girişimlere liderlik etmek suretiyle aktif rol oynamayı sürdürecektir"

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

HAMZA yücel

Siz önce kendi ülkenizi bir halledin dünya orda kalsın sosyal medya islamafobi ve iç savaş çağrısı ırkçılık ile dolu bir kanun çıkarıp herkes sosyal medya yı tcsi ile kullanacak demek çokmu zor

Misafir

Sayın bakan, islamifobi ve ırkçılıkla mücadelede ülkelerin insiyatifine bırakılmamalıdır, BM ve ülkeler mahkeme kararı çıkartıp, yapanlara ceza vermeyen ülkelere ambargo uygulayıp yapan kişiye interpolde yakalama kararı çıkartılmalıp cezalandırılmalıdır, bunu yapanlar aynı merkezden yönetiliyor özellikle iskandinav ülkelerin kulağı koparılmalıdır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23