• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Dönmez'den Karadeniz gazı açıklaması: Arctic gemisi Türkiye'de! Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi...

Yeniakit Publisher
2022-10-02 22:14:00 - 2022-10-02 22:30:43
Bakan Dönmez'den Karadeniz gazı açıklaması: Arctic gemisi Türkiye'de! Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Karadeniz gazında bir adım daha geride kaldı" diyerek, Sakarya Gaz Sahası'nda kordon bağ hattını denizin tabanına döşeyecek ve büyük yapıları inşa edecek Arctic gemisinin Türkiye'de olduğunu açıkladı.

Türkiye enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmak için azimle devam eden çalışmalarının meyvelerini almak üzere. Dünyanın en geniş sondaj ve sismik tarama filolarından birini oluşturun Türkiye mutlu sona çok yakın.

Açıklamayı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptı. Karadeniz gazı çalışmalarına bir gemi daha katıldı...

Bakan Dönmez'den Karadeniz gazı açıklaması: Sakarya Gaz Sahası'nda kordon bağ hattını denizin tabanına döşeyecek gemi Türkiye'de

Dönmez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Karadeniz gazında bir adım daha geride kaldı. Her geçen gün hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Sakarya Gaz Sahası'nda kordon bağ hattını denizin tabanına döşeyecek ve büyük yapıları inşa edecek 'Arctic gemisi' Türkiye'de" ifadelerini kullandı. (DHA)

Karadeniz gazı çalışmalarına bir gemi daha katıldı

Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi nerede?

Sakarya Gaz Sahası Zonguldak ilinin, Çaycuma İlçesinin yaklaşık 190 kilometre kuzeyinde ve deniz seviyesinden 2 bin 200 metre derinlikte bulunan Tuna-1 kuyusuyla ulaştığımız, birçok rezervden oluşan ve çok büyük miktarda doğal gaz rezervini barındıran bir saha. Türkiye'nin bu kapsamdaki en büyük adımı ise Karadeniz'de keşfedilen 540 milyar metreküplük doğalgaz rezervi. Karadeniz gazı çalışmaları tam hız devam ediyor.

İlginizi çekebilir → DUNKER: Türkiye'de bir ilk! Muadillerinden daha gelişmiş! TSK'ya teslim edildi, yurt dışına satışı planlanıyor → TIKLAYINIZ

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23