• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Dönmez'den 'doğalgaz dağıtım merkezi' açıklaması! Rusya'dan Türkiye formülü

Yeniakit Publisher
2022-10-25 12:33:00 - 2022-10-25 21:58:22
Bakan Dönmez'den 'doğalgaz dağıtım merkezi' açıklaması! Rusya'dan Türkiye formülü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: Türkiye, daha önceki projelerde de görüldüğü gibi anahtar bir ülke konumundadır.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin gaz merkezi olmasına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Öteden beri gaz merkezi olmaya ilişkin çalışmalarımız vardı. Nitekim 7 boru hattımız, 3'ü FSRU olmak üzere 5 LNG tesisimiz, 2 yer altı doğal gaz depolama tesisimiz bu çalışmaların göstergesi.

Konuyla ilgili ekiplerimiz çalışmalarını tamamlamak üzere. Yol haritamızı yıl sonuna kadar netleştireceğiz.

Burada önemli olan alıcı ve satıcıyı birlikte düşünmektir. Türkiye, daha önceki projelerde de görüldüğü gibi anahtar bir ülke konumundadır.

- Rusya ile gazın yanı sıra petrol ile işbirliği mümkün müdür? Mümkünse nasıl olacak?

Türkiye'de ham petrolün ticaretini rafineriler yapıyor. Özel sektör örneğin TÜPRAŞ var, Star Rafinerisi var. TÜPRAŞ’ın 4 tane rafinerisi var. Onlar da kendi teknik spektlerine ve ticari koşullarına uygun yerlerden tedarik yapıyorlar. Genelde bir yıl öncesinden sözleşmeyle yapılıyor. Yani spot alımları çok fazla değil bu kurumların. Yeni yıla girerken onların alım stratejileri nasıl olacak o ayrı bir konu. Her bir rafineri aylar öncesinden bu yıl ne kadar, hangi kaynaktan ne kadar tüketeceğini planlıyor ve alım anlaşması yapıyor.

İlginizi çekebilir → Araba satışında yeni flaş gelişme! Tarih verildi: İkinci el arabalar yenilenip satılacak → TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir → Yüzde 100 yerli! Kanda dolaşan kanser hücrelerini yakalayan 'akıllı çip' pek çok ilki barındırıyor → TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir → Tesla'dan 'Çin' hamlesi: Fiyatlarını düşürdü, büyük indirim! → TIKLAYINIZ

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

BİR SORU

MAŞINI BEĞEMEYELER YAŞAM TARZINI BEĞENMİYENLER MAŞINI BEĞENDİKLERİ NİN NELERİNİ ALIP KİM İN SIRTINDAN MAŞI ÖDÜYO
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23