• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bael meyvesi nedir, nerede bulunur? Ahşap elma: Kolesterolü düzenliyor, mide ülserini iyileştiriyor, diyabete iyi geliyor!

Yeniakit Publisher
2022-10-04 00:39:00 - 2022-10-04 10:00:02
Bael meyvesi nedir, nerede bulunur? Ahşap elma: Kolesterolü düzenliyor, mide ülserini iyileştiriyor, diyabete iyi geliyor!

Ülkemizde çok aşina olmadığımız, ahşap elma olarak da bilinen bael meyvesinin anavatanı Hint Yarımadası’dır. Beslenmemizin sağlığımız açısından önemini hepimiz biliyoruz. Beslenme programımıza dahil ettiğimiz besinlerin önemlidir. Sizlerle paylaşacağımız bu besin maddesi Hindistan yöresine özgü olan bael meyvesi. Bael meyvesi aynı zamanda ahşap elma olarak da bilinir. Lakfasitler açısından zengin olan bael meyvesinin faydalarını sizin için araştırdık…

Bael meyvesi nedir?

Bael meyvesi Hindistan’a has olan ahşap elma olarak bilinen bir meyvedir. Hindulara göre kutsal olan bu meyve oldukça faydalıdır. Kurutulmuş ya da meyve olarak tüketilen meyvenin kurutulmuş olan tozları kronik ishalin tedavisinde fayda sağlamaktadır.

Bael meyvesi nerede bulunur?

Ülkemizde çok aşina olmadığımız, ahşap elma olarak da bilinen bael meyvesinin anavatanı Hint Yarımadası'dır.

Bael meyvesi faydaları

*Hemoroid, ishal, vitiligo ve kolera tedavisinde kullanılabilir.

*Bael meyvesinin kurutulmuş tozunun kronik ishal rahatsızlığının tedavisinde kullanımı önerilmektedir.

*Bael meyvesi daha olgunlaşmamışken özünü kullanabilirsiniz. Olgunlaşmamış bu meyvenin özünü ise vitiligo ve hemoroid tedavisinde kullanabilirsiniz. Bu hastalıkların dışında göz ve kulak bozuklukları, anemi rahatsızlığı için de kullanabilirsiniz.

*Mide ülserinin etkilerini azaltır
Gastrik ülserin etkilerinin azaltılmasına fayda sağlayan antioksidanlar açısından zengin olan bael meyvesi; midenin asidik seviyesinin dengelenmesini sağlar.

*Kolesterolü dengeler
Kandaki kolesterol seviyesinin kontrol edilmesi için bael yaprağının özü kullanılabilir.

*Solunum problemlerini çözer
Bael yağı, soğuk algınlığı ya da astım gibi problemlerinin tedavisi için kullanılabilir. Bael yağını başınıza uygularsanız soğuğa karşı hassasiyetinize iyi gelir.

*Kabızlığı önler
Kabızlığa karşı kullanılan doğal bir ilaçtır.

*Diyabeti kontrol eder
Kan şekerinin seviyesinin kontrolü için gerekli laksatifler bakımından zengin olan bael, diyabet hastalarının kullanımına uygundur.

İlginizi çekebilir → Zihin açıcı hafıza güçlendirici gıdalar neler? En büyük hafıza düşmanı ve dostu besinler! İşte Hafıza güçlendirici takviyeler → TIKLAYINIZ

BESİN DEĞERLERİ

Mineral ve vitamin içeriği bakımdan oldukça zengindir. 100 g taze meyvede % 64.2 su, % 1.8 protein, % 0.2 yağ, % 1.5 mineral, % 2.2 lif, % 30.6 şeker, % 0.09 kalsiyum, % 0.05 fosfor, % 0.6 potasyum, % 0.3 demir, 186 IU A vitamini, % 0.01 B1 vitamini, % 1.2 riboflavin ve % 0.01 C vitamini saptanmıştır. Bael meyvesi fiyatı farklılık gösterir. Bael meyvesi satın almak isterseniz aktarlarda bulabilirsiniz.

İlginizi çekebilir → İyot kaynağı deniz börülcesinin 5 süper faydası! Deniz börülcesi hangi yemekle yenir, salatası nasıl yapılır?→ TIKLAYINIZ

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23