• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, Zelenski ile görüştü! Rusya ve Ukrayna savaşı bitmeli...

Yeniakit Publisher
2022-10-17 23:29:00 - 2022-10-17 23:36:23
BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, Zelenski ile görüştü! Rusya ve Ukrayna savaşı bitmeli...

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile iki ülke arasındaki dostluk ve iş birliği ilişkilerini ele aldı.

BAE resmi ajansı WAM'ın haberine göre Al Nahyan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede taraflar, iki ülke arasındaki dostluk ve iş birliğinin yanı sıra Ukrayna krizindeki son gelişmeleri, diyalog ve diplomatik çözümlere başvurarak gerilimi azaltmak için çalışmanın önemini ele aldı.

Haberde sözlerine yer verilen BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, "ülkesinin, krizin kötüleşmesini önlemek, tüm tarafların yararına sükuneti sağlamak ve müzakere ortamının oluşturulmasına yardımcı olmak için elinden gelen her şeyi yapacağını" kaydetti.

Al Nahyan, Ukrayna krizinin ciddi yansımalarının sadece Rusya ve Ukrayna ile sınırlı kalmayarak dünyanın her yerine yayıldığını, küresel ekonomiyi ve uluslararası barış ve güvenliği olumsuz etkilediğini vurguladı.

Telefon görüşmesi sırasında Al Nahyan ve Zelenski ayrıca Ukrayna ve BAE arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 30. yıl dönümünü kutladı.

İlginizi çekebilir → AK Parti MKYK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı! Kabine toplantısı bitti mi? TBMM gündemi bugün → TIKLAYINIZ

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mesut SARP

Amerika Araba petrolden çok kazanıyon savaşan garibanı gör deyince Arabın aklına bi anda Ukrayna diye bi devletin var olduğu geliverdi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23