• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Azerbaycan ile teknolojik fırsat arayışı

Yeniakit Publisher
2023-10-24 14:49:00 - 2023-10-24 14:50:03
Azerbaycan ile teknolojik fırsat arayışı

Türkiye ile Azerbaycan teknoloji, dijitalleşme ve inovasyon konusunda ortak hareket edebilmek için yeni iş birliğine kapı aralamaya devam ediyorlar.

Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB); inovasyon odaklı projeler geliştirerek, yeni yatırımları artırmak amacıyla Azerbaycan İnovasyon ve Dijital Kalkınma Ajansı’nı İstanbul’da ağırladı. “Her iki ülkenin teknoloji, dijitalleşme ve inovasyon konusunda ortak hareket edebilmesini, ülkelerimizin ve toplumlarımızın gelişimi açısından çok kıymetli buluyoruz. Biz Azerbaycan'la yapacağımız iş birliğini pazarı büyütmek için karşılıklı bir fırsat olarak görüyoruz.” diyen HİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Yazılım ve Bilişim Hizmetleri Komitesi Başkanı Şevket İlhan Bağören; “Yeni dönemde izleyeceğimiz yol haritasını belirlediğimiz bu ziyaret sayesinde, kardeş ülkemiz Azerbaycan’la köklü geçmişimizin çok daha güçleneceğine inanıyoruz.” dedi.

25 milyar dolarlık pazar

“Hizmet ihracatı, toplam ihracatımızda her geçen gün kendisine çok daha fazla yer bulmaya başladı.” diyen Bağören, “ Türkiye'deki 25 milyar dolara varan bilişim pazarının yüzde 80'i yerel üreticiler tarafından karşılanıyor. Bu, pek çok ülkede yakalanması zor bir tablo. İzlenen politikaların ve pazar büyüklüğünün bu seviyeye ulaşmada çok büyük bir önemi var.” değerlendirmesini yaptı.

Desteğe hazırız

Azerbaycan İnovasyon ve Dijital Kalkınma Ajansı Başkanı İnara Valiyeva ise iş birliğinin taraflar için çok faydalı olacağına inandıklarını belirterek, “Dijitalleşmenin tüm sektörler için önemini biliyoruz; bu anlamda insan kaynağı yetiştirmeye de önem veriyoruz. Hem mezun olan öğrenci sayısı hem de burs verdiğimiz öğrencileri göz önünde bulundurduğumuzda Azerbaycan’a yatırım yapmak isteyen şirketlere insan kaynağı konusunda da destek vermeye hazırız.” değerlendirmesini yaptı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23