• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Azerbaycan-Ermenistan gerilimi! Paşinyan ifade etti: Bölgemizde barışın alternatifi yok! Bunun tek çözümü...

Yeniakit Publisher
2023-09-14 18:08:00 - 2023-09-14 18:09:48
Azerbaycan-Ermenistan gerilimi! Paşinyan ifade etti: Bölgemizde barışın alternatifi yok! Bunun tek çözümü...

Azerbaycan ile gerilime değinen Ermenistan'ın lideri, güvenliklerinin barıştan geçtiğini söyledi. Paşinyan, dikkat çeken ifadelerle barış anlaşmasıyla ilgili de konuştu,

Azerbaycan, 44 günlük Dağlık Karabağ Savaşı'nın ardından, Ermenistan'ın işgali altındaki topraklarını geri aldı.

Geri adım atmak zorunda kalan Erivan yönetimi, son dönemde ise barış konusunda ayak sürüyor.

Azerbaycan-Ermenistan gerilimi

Ermeni güvenlik unsurlarının varlık gösterdiği Dağlık Karabağ'ın bazı noktalarında düzenlenen sözde cumhurbaşkanlığı seçimi, barış çabalarını baltalarken Bakü'de tepkiye yol açtı.

Ateşkes anlaşması sonrası Ermenistan'ın tavrı nedeniyle henüz bir barış mutabakatına varılamaması ve Zengezur Koridoru meselesi, gerilimin diğer kaynakları arasında yer alıyor.

Aliyev: İstese de istemese de olacak

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Zengezur Koridoru’nun hayata geçirilmesi tarihi bir zorunluluktur. Ermenistan istese de istemese de bu olacak." demişti.

Gerilimin tırmanması sonucu Azerbaycan ordusuna bağlı birliklerde askeri hareketlilik başladı. Askeri araçların, Ermenistan sınırına doğru sevkiyat yaptığı görüntüler sosyal medyada dolaşıma girdi.

Paşinyan: Barışın alternatifi yok

Böyle bir dönemde Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ise "Bölgemizde barışın alternatifi yoktur." dedi.

Kabine toplantısında konuşan Paşinyan, barışın, ülkelerinin egemenliğini, bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü ve güvenliğini garanti altına alacak tek çözüm olduğunu belirtti.

Ermenistan basınına göre, Erivan, Azerbaycan ile imzalanan barış anlaşması metni hakkındaki yeni görüşleri Bakü'den aldı.

"Makul sürede Azerbaycan'a sunacağız"

Konuya değinen Paşinyan, "Metinle ilgili görüşlerimizi makul sürede Azerbaycan'a sunacağız." ifadesini kullandı.

Öte yandan Paşinyan, Dağlık Karabağ'daki insani durumun "kritik" olduğunu savundu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ankaralı

Zengezur Koridoru konusunda İran fitne fucur yapıyor. İran bir türlü insanca hareket etme kabiliyetini kazanamadı, daima fitne yapıyor.

deniz HAN

çıkış yolunu vizeni söyleyelim paşinyan TEK YOL TÜRK DEVLETİNE BİAT ETMEN ANLA ARTIK APTAL OLMA RUSLAR FRANSIZLAR ABD LİLER SENİ VE HALKINI KULLANIYORLAR APTAL OLMA!!! BAK TARİHE BAKKK OSMANLI SANA NE ÜNVAN VERDİ '' MİLLET-İ SADIKA '' UNUTMA TARİH BİLMEZLER GREGORYAN ERMENİLERİ KAFKAS '' TÜRKÜDÜR. '' SİZİ BİZEN AYIRAN KAHPELER PAKRADUNİLER AYNI fetö gibi ermeni yahudiler bunu anlarsanız TÜRKE BİAT EDERSİNİZ APTAL OLMAYIN !!! BİZİ KIZDIRMAYIN BEN BİZ EMREDERSEK TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ KELLE ÜSTÜNDE KELLE KALMAZ LANNN FAKİRSİNİZ DİASPORANIZ DIŞARDA BİR ELİ YAĞDA BİR ELİ BALDA APTAL MISINIZ ??? BEYİNSİZ OLAMAYIN ???? BİZİ KIZDIRMAYIN !!!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23