• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AYM’ye talimat gibi başvuru!

Yeniakit Publisher
2014-04-10 11:29:00 -
AYM’ye talimat gibi başvuru!

Seçim öncesinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Hakan Fidan’ın da yer aldığı ve Suriye’ye yönelik stratejik hamlelerin konuşulduğu toplantıyı sızdırarak Türkiye’nin ulusal güvenliğini sıkıntıya sokan paralel yapının tüm bu adımlarla AK Parti’nin seçim başarısını engellemek istediği Anayasa Mahkemesi’ne yapılan bir başvuru ile belgelendi.

FAHRETTİN DEDE/İSTANBUL - 30 Mart yerel seçimleri öncesinde abi ve ablalarıyla kapı kapı dolaşıp AK Parti’nin seçim zaferini engellemek isteyen Fetullah Gülen Cemaati merkezli paralel yapılanmanın, interneti vesile kılarak ülke güvenliğini hedef alan icraatlarının ardından twitter’ın kapatılması sonucunda Anayasa Mahkemesi’ne şok bir başvuru yaptığı ortaya çıktı.

DERTLERİ ÖZGÜRLÜK DEĞİL,SEÇİMDE MONTAJ KASET YAYINLAMAK

28 Mart günü twitter’ın yeniden açılması talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne Kerem Altıparmak ve Yaman Akdeniz tarafından sunulan dilekçede sitenin kapatılmasının ‘seçim hakkı’ ve ‘iletişim hakkı’nı engellediği ileri sürülüyor. 8 maddelik dilekçenin dilinden, seçime yönelik provokasyon açıkça anlaşılıyor. Dilekçede şu ifadeler yer alıyor: “Seçim tarihine kadar erişimin açılması giderilmesi imkânsız zararlar doğmasını engellemenin tek yoludur. Mevcut açık hukuka aykırılık bugün itibariyle 8 gündür devam etmektedir. Seçimden önceki en azından son üç gün sitenin erişime açılması büyük önem arzetmektedir. Yüce mahkemenizin, bu yönde idareye vereceği bir talimatın bağlayıcı olacağını şüphe bulunmamaktadır.”

TALİMAT GİBİ TALEP

Türkçe hatalarıyla dikkat çeken dilekçede Mahkeme’ye yönelik kullanılan ‘emr-i vaki’ üslup da dikkat çekiyor. Dilekçenin ‘sonuç’ kısmında Mahkeme’ye ‘emr-i vaki’ bir üslup ile “twitter.com internet sitesinin erişime açılması için gereğini Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına 28.3.2014 günü ivedilikle bildirilmesi için gereğini bilgilerinize saygılarımızla sunarız” ifadeleri kullanılıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23