• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Ayağınız frende bir yere gidemeyiz”

Yeniakit Publisher
2013-04-03 20:34:00 - 2013-04-03 20:35:09
"Ayağınız frende bir yere gidemeyiz"

ABD’de bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türk Teksas Amerikan Ticaret Odası ve Turkuaz Konseyi Ofisi açılışına katıldı.

HOUSTON
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Amerikan ekonomisinin kalbi olması dolayısıyla Houston’a önem verdiklerini belirterek, burada yaptığı görüşmelerde konu gelince Türkiye ekonomisinden ‘’kasıla kasıla’’ bahsettiğini söyledi. Bakan Çağlayan, ekonomide ‘’gaz, fren’’ tartışmalarına da değinerek, ‘’Gaza basılması taraftarıyım, ayağınız frende bir yere gidemeyiz’’ dedi.
Çağlayan, ABD’nin Houston kentindeki temasları çerçevesinde, Türk Hava Yolları Seferlerinin başlaması dolayısıyla Houston Havalimanı yönetimi tarafından verilen yemekli davete katıldı. Çağlayan daha sonra, Borusan’ın Houston’da kuracağı tesisin temel atma törenine ve Teksas Türk Amerikan Ticaret Odası (TTACC) ile Turkuaz Konseyi ofis açılışına katıldı.
Katıldığı programlarda Amerikalı şirket yöneticilerine ve işadamlarına hitap eden Çağlayan, Amerikan iş dünyasına, Türkiye’ye bakarken sadece bir ülke haritasına bakmamaları tavsiyesinde bulundu.
“TİCARETİMİZ
DAHA ÇOK GELİŞECEK”
Teksas Kongre Üyesi Sheila Jackson Lee, Houston Belediye Başkanı Annise Parker’ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Bakan Çağlayan, ‘’Yakın bir sürede haftada karşılıklı 14 seferi çok rahat yapacağız diye düşünüyorum. İstanbul’dan Houston’a gelirken çok keyifli geleceksiniz. Başlamış olan bu seferler, bizim aramızda var olan dostluğu, müttefikliği, kardeşliği çok daha artıracak, ticaretimizi çok daha geliştirecek’’ dedi.
‘’YILLIK 300 BİN TON
KAPASİTELİ BİR TESİSİN
TEMELİNİ ATTIK’’
Temel atma töreninde yatırımları ile ilgili bilgi veren Borusan İcra Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, 150 milyon dolarlık bir yatırım ile yıllık 300 bin ton kapasiteli bir tesisin temelini attıklarını, 250 kişilik istihdam sağlayacak sondaj ve hat borusu üretim tesisinin 2014 yılında üretime geçeceğini belirtti. Kocabıyık, ‘’Yıllık cirosunun 500 milyon dolar üzerinde olacağını öngörüyoruz. 2012 yılında toplam grup ciromuzun 4 milyar dolara eriştiği ve 7 bin çalışana sahip olduğumuz göz önüne alındığında, bu yatırımın grubumuz için önemini ortaya çıkarıyor’’ değerlendirmesini yaptı.
‘’TEKSAS TÜRK - AMERİKAN
TİCARET ODASI BİZİM
ÜÇÜNCÜ KOLUMUZ’’
Çağlayan, Houston temaslarının son ayağında, Teksas Türk - Amerikan Ticaret Odası (TTACC) ve Turkuaz Konseyi ofisinin açılış törenine de katıldı. Buradaki konuşmasına, ‘’Çalışmaktan keyif duyduğum ve bizim adeta bakanlığımızın bir çalışma ortağı olan Teksas Türk - Amerikan Ticaret Odası ile önemli bir etkinliği gerçekleştiriyoruz’’ sözleriyle başlayan Çağlayan, açılışı yapılan Teksas Türk - Amerikan Ticaret Odası’nın, kendilerinin ‘’üçüncü kolumuz’’ olduğunu kaydetti. Çağlayan, TTACC’nin Teksaslı muhataplar ile yakın ilgi ve dostluk kurulmasında Türkiye’nin tanıtım elçisi rolünü üstlendiği vurgusunu da yaptı.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23