• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avustralya'nın itlaf edeceği develer için Türkiye'den flaş talep!

Yeniakit Publisher
2020-01-11 00:31:00 -
Avustralya'nın itlaf edeceği develer için Türkiye'den flaş talep!

Avustralya'da yaşanan büyük yangın devam ederken, dünya büyük bir üzüntüyle olanları izliyor. Avustralya'nın yaklaşık 10 bin yabani devenin itlaf edileceğinin bildirilmesi üzerine İHH, ''İtlaf etmeyin, konserve haline getirerek yardıma muhtaç kişilere ulaştıralım'' çağrısında bulundu.

Avustralya'nın itlaf edileceği duyuran develere ilişkin Türkiye'den farklı bir çözüm önerisi geldi.

Avustralya kıtası yangınlarla boğuşmaya devam ediyor. Aşırı sıcaklıklar ve kuraklık nedeniyle aşırı su tükettikleri gerekçesiyle binlerce devenin itlafına karar verildi. Dünyanın farklı bölgelerine yardım ulaştıran İnsani Yardım Vakfı (İHH), Avustralya hükümetine başvurdu. Avustralya hükümeti ile iletişime geçip dilekçe veren vakıf deve etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak istiyor.

Vakıftan yapılan açıklamada, eti yenilebilir bir hayvanın katledilmesi ya da doğaya bırakılması olasılığına karşı çıkılarak, ''Fakirlere, ihtiyaç sahiplerine, afet görmüş diğer insanlara bir avantaja çevirebilir miyiz diye düşündük. Geçen sene Avustralya'da kestirmiştik kurbanlarımızı. Bu kurbanları şu an konserve haline getirip İdlib'te dağıtıyoruz'' yorumunda bulunuldu.

Vakıf bu konuda Avustralya Büyükelçiliği üzerinden Avustralya hükümetine bir başvuru yaptıklarını duyurdu. Vakıf, Avustralya hükümetinin cevabını bekliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

DĞRC

Niye Türkiye'deki et alamayan milyonları öncelikle düşünmüyorlar? ? TÜRKİYE 'de ihtiyacı olan aç olan et yemeyen yo mu bir sürü insan çöplük karıştıracak durumda bu insani denen vakıflar hep yurtdışına yardım etmek istiyor bence sebeplerinden biri yurt dışında denetim olmadığından daha kolay yolsuzluk yapabilmeleri ...

Davudi

Akıllıca
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23