• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avukatlar savunmak istemedi

Yeniakit Publisher
2014-05-18 19:44:00 -
Avukatlar savunmak istemedi

Soma faciası sonrası gözaltına alınan şüphelilerin avukatlarının olmaması dikkat çekti. Somalı avukatlar da şahısları savunmak istemeyince Akhisar'dan avukat görevlendirildi.

Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 kişinin hayatını kaybettiği facianın ardından 24 kişi gözaltına alındı.

5 KİŞİYE TUTUKLAMA TALEBİ

İlk aşamada gözaltına alınan ve aralarında Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin üst düzey yöneticilerinin bulunduğu 5 kişi tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Soma'daki maden faciasıyla ilgili şüpheli sıfatıyla 19 kişinin gözaltında olduğunu, 5 kişinin de şüpheli sıfatıyla adliyede ifade verdiğini bildirdi. "Şüpheli sıfatıyla 19 kişi gözaltında bulunduruluyor. 5 kişinin ise yine şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınmasına devam ediliyor" diyen Vali Savaş, Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili basına daha geniş bilgi verileceğini kaydetti.

İŞTE GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

Soma'da Cumhuriyet Savcılığı'nın maden faciasıyla ilgili yürüttüğü soruşturmada gözaltına alınan bazı isimler belli oldu. "İhmal, birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçlamasıyla gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler Soma Maden İşletmeleri İşletme Müdürü Akın Çelik, Muhabese Müdür Yardımcısı Ali Ulu, Mühendisler Ertan Ersoy, Selçuk Demirci, Erdem Canbaz, Harun Güneş, Hilmi Kazık, Yalçın Erdoğan, Saltuk Alpdemirci, Ergin Yılmaz, Teknikerler Mehmet Avcı, Halil Dalkıran, Mehmet Ali Gündüz, Mustafa Işık, Necati Demirci, Halil Yavuz oldu.

Şirketin İşletme Müdürü Akın Çelik ve Genel Müdür Ramazan Doğru da de basın toplantısına katılan isimler arasındaydı. Çelik, yaşam odası sorusuna çelişkili yanıtlar vermişti.

CHP MİLLETVEKİLİ: AVUKATLARI YOK

CHP Milletvekili Özgür Özel, şüphelilerin avukatlarının olmaması nedeniyle baronun kendileri için avukat görevlendirdiğini belirtti. Özel, "Sayın Ali Ulu’nun dışında diğerlerinin avukatlarının olmaması ve avukat görevlendirilmiş olması. Soma’daki avukatlar bunun etik olmayacağını söylediği için, avukat görevlendirmesi de Akhisar’dan yapılmış. Ben de anlayabilmiş değilim. Böylesi güçlü bir müessesenin müdürüne avukat görevlendirmemiş olmaması, ekonomik gücü olmayan kişilerin ihtiyaç duyduğu beş yıl ve daha fazla cezai gerektiren suçlarda zorunlu olan, devlet tarafından avukat sağlanma uygulamasına gidilmiş olması gerçekten ilginç bir durum.

Cevap vermekten kaçındılar. Barodan görevlendirilen arkadaşlara sorduğumuzda, onlar da şaşkınlık içerisindeyiz, görevlendirme geldiğinde geldik dedi.

Özel, firmanın işletme müdürü Akın Çelik'e bu durumu sorduğunu, firmanın avukat görevlendirmediğini söylediğini, kendi avukatının da İstanbul'dan trafik nedeniyle çıkamadığını belirttiğini aktardı.

TUTUKLAMA İSTENEN 5 KİŞİ

Gözaltına alınan 5 kişinin savcılık sorgusu için adliyede olduğunu söyleyen Özgür Özel “ Akın Çelik, Selçuk Demirci, Yalcın Akdoğan, Ali Ulu ve Ertan Ersoy sorgular tamamlandı, tutuklama isteği ile mahkemeye sevk edildiler Müessenin avukat görevlendirmemesi gerçekten enteresan bir durum” dedi.

SAYI 11'E YÜKSELDİ

5 kişinin ardından ifadeleri alınan 6 kişi daha tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.


ADLİYENİN ÖNÜNDE GÜVENLİK ÖNLEMİ

Polis, savcılığın talimatı ile adliyenin bahçesini güvenlik şeridi ile kapatarak gazetecileri ve vatandaşları bu şeridin dışına çıkardı. Sadece gözaltında bulunan kişilerin avukatları binaya alınıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23