• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avukat kılıklı eşkıyalar provokasyon peşinde

Yeniakit Publisher
2013-06-11 20:47:00 - 2013-06-11 20:47:29
Avukat kılıklı eşkıyalar provokasyon peşinde

Polis tarafından vurulduğu iddia edilen Ethem Sarısülük adlı eylemcinin polise taş atarken görüntülerinin bulunduğu ortaya çıktı. Yoğun bakımdaki Sarısülük’ün fişinin çekilmesini isteyen sözde avukatlar ise cenaze üzerinden provokasyon peşinde.

FURKAN ALTINOK/ANKARA
Ankara’daki eylemlerde yaralanan ve malum medyanın “polis tarafından vurulduğunu” iddia ettiği Ethem Sarısülük adlı eylemcinin TİKB terör örgütü mensubu olduğu ve 2002’de terör amaçlı pankart asma suçundan hakkında işlem yapıldığı ortaya çıktı. Gezi Parkı eylemlerinin başından bu yana polisle çatışan grup içerisinde yer alan ve oldukça ateşli bir şekilde taşla polise saldırırken görülen Ethem Sarısülük’ün ne ile yaralandığı ise henüz netleşmedi.  
TÜM GÖRÜNTÜLER UZMANLAR
TARAFINDAN İNCELEMEYE ALINDI
“Ethem Sarısülük’ün vurulma anı” diyerek basında yayınlanan görüntüler uzmanlarca incelendi. İlk tespitlerde polisin elindeki silahın açısıyla Ethem’in vurulma anındaki açısının görüntüdeki polisin silahıyla vurulmadığı kanaatini oluşturdu. Polis çevrede başka silah ve cisimle saldırı ihtimaline karşı tüm kayıtları incelemeye aldı. Nitekim Ethem’in silahla vurulduğu da netleşmiş değil. Başka bir cisim veya araçla yaralanmış olması ihtimali de değerlendiriliyor. Öte yandan Sarısülük’ün linç edilen polisin kalkanının gasp edilmesi görüntüleri de güvenlik güçlerinin elinde.
CENAZEDEN RANT ELDE ETMEYİ
AMAÇLAYANLAR VAR
Eylem boyunca çevreye saldırtarak veya yakıp yıktırarak kullandıkları bir insanın şimdi de ölüsünden menfaat bekleyen “avukat” kılıklı eşkıyalar olduğu da öğrenildi. Hastanede yoğun bakımda tedavisi devam eden Ethem Sarısülük’ün fişinin çekilmesini isteyen bu avukatlar, eylemlerin ateşli bir şekilde devam ettiği bu günlerde yapılacak cenaze töreninin tam bir şova dönüştürülmesi peşinde. Olayların hiç durulmadan daha da vahim boyutlara ulaşmasını amaçlayan bu avukatlıkların, kitleleri devlete karşı daha da düşmanlaştırmak için bir fırsat yakalamışçasına provokasyon çıkarmaya çalıştıkları öğrenildi.
OĞLUM DEDİ YALAN ÇIKTI,
ÖLDÜ DEDİ YALAN ÇIKTI
Yine Ankara’daki eylemlerde, kameraların karşısına geçerek “polis oğlumu öldürdü” iddiasında bulunan Gülkız Tezer adlı kadının iddialarının tamamen asılsız olduğu ortaya çıktı. Gülkız Tezer’in “oğlum” dediği Evren Tezer adında birinin bulunduğu fakat bu ismin de hayatta olduğu öğrenildi. Evren Tezer’in ayrıca, uyuşturucu, adam yaralama gibi suçlardan sabıkasının bulunduğu; muayene amaçlı gittiği psikiyatri servislerinde kendisine kişilik bozukluğu, şizofren ve yaygın anksiyete teşhisi konulduğu ortaya çıktı.
PLASTİK MERMİ İDDİALARINA YALANLAMA
Öte yandan, Taksim Gezi Parkı’ndaki eylemlere destek için Ankara’da gösteri düzenleyen gruba karşı polisin plastik mermi kullandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.
Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkililerince yapılan açıklamada, Ankara’da göstericilere yapılan müdahale sırasında plastik mermi kullanıldığına yönelik bazı iddiaları hatırlatıldı. Söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edilen açıklamada, plastik merminin Emniyet Genel Müdürlüğü envanterinde bulunmadığı kaydedildi.   

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23