• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avuçlarını yalarlar

Yeniakit Publisher
2013-12-25 21:29:29 - 2013-12-26 09:33:01
Avuçlarını yalarlar

17 Aralık operasyonunun hükümete, millete ve milli iradeye yönelik olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Bunlar hala bu ülkeyi sahipsiz zannediyorlar. Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz. Buralardan Erdoğan’a vurmaya kalkarlarsa avuçlarını yalarlar. AK Parti gücünü derin milletten alıyor. Onlar da derin devletten alıyor” diye konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük Pakistan ziyaretinin ardından önceki gece Ankara’ya dönerken kendisini takip eden ve aralarında Ekonomi Müdürümüz İbrahim Acar’ın da bulunduğu gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. İki günlük ziyarette yaptıkları temasları anlatarak röportajı başlatan Başbakan Erdoğan, bütün dünyanın merakla izlediği ve Türkiye’yi hedef alan 17 Aralık operasyonuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

PAKİSTAN İLE SIKI İLİŞKİ İÇİNDEYİZ

“Tempo yoğundu Lahor ile Pencap eyaletiyle çok sıkı bir ilişki içindeyiz. Pencap Pakistan’ın en büyük eyaletidir. Siyaseten Pencap’ı alan Pakistan’ı kazanmış oluyor. Şerif ailesi güçlüdür. Afetlerden sonra buraya verdiğimiz çok ciddi destekler var. TOKİ ve TİKA eliyle konut, sağlık desteği verdik. 4600 konut teslim ettik. Bunların iyi tarafı muhalefetin iktidar ile ilişkisi Türkiye gibi değil. Birlik olabiliyorlar. Bizde iktidarın beyazına muhalefet ‘kara’ der. Bir yerde de ülkenin çıkarlarını asla düşünmezler.  

HÜKÜMETE,  MİLLİ İRADEYE YÖNELİK BİR OPERASYON

Türkiye’nin son bir haftada yaşadıklarına ve olup bitenlere “Yolsuzlukla mücadele operasyonu” deniliyor. Siz ne diyorsunuz?

Öyle bir şey demek mümkün mü? Hükümete yönelik, millete, milli iradeye yönelik bir operasyondur. Eğer bir yolsuzluktan bahsediyorsanız milletin malına devletin malına yönelik bir şey var mı okudunuz mu böyle bir şey gazetelerden. Böyle bir şey varsa bana getirin gereğini ben yapayım. Şu ihalede bu yolsuzluk oldu denilmiyor. Kim kime ne vermiş bununla ilgili somut bir şey var mı? Hepsi resmiyete dökülmemiş şeyler olarak ortaya konuluyor. Halk Bankası Genel Müdürünün evinde çıkan şeyin bankayla bir ilgisi var mı? Böyle bahsedilmesi bu vatana bir ihanettir. Benim medyadan okuduğum kadarıyla, Çorum İHL ile ilgili verilmiş bir söz var. Bir iftar yemeğinde konuşulmuş ve buradan mezun olan kişi hayırsever birilerinden bahsetmiş. Hayırsever biri olarak ilişkisi olabilir. Ama detayı nedir bilmiyorum. Medyadan okuyorum ben de…
Müdürün dürüstlüğünden en ufak bir şüphem yok. Olsa olsa saflığının kurbanı olmuştur. Bunu farklı yerler çekme gayreti olacaktır. Şu anda Türkiye’de yüzde 45 kayıt dışı ekonomi var. Süleyman Bey bunu dekontunu vermiş mi vermemiş mi? Eğer dekont verdiyse bu ayrı bir konu. Ya da kaydını almak üzere… Ortada makbuz varsa o zaman kimsenin söyleyecek bir şeyi kalmaz.

BU ÜLKEYİ SAHİPSİZ ZANNEDİYORLAR

Bu kadar bir paranın evde saklanması doğru mu?
Eğer mevzuatı itibariyle hayır sahibinin makbuzunu teslim ediyorsa ve hayır sahibi de bunun çıkışını kayıt altına aldıysa… Hayır sahibi de okul da bunu söylüyor. Burada emniyetteki yetkililerin de yapacakları şey bankada en ufak bir şey var mı yok mu? Arayıp bulursun. Ama sen işi hemen buraya getirirsen bu ihanettir. Şu anda Halk Bankası değeri nereye geldi? BDDK bakacak. Zanlıların ve suçluların bunun bedelini ödemeleri lazım. Mahkumiyeti varsa çeker. Bunlar hala bu ülkeyi sahipsiz zannediyorlar. Zararları olan bir banka buğun 25 milyar liraya ulaşmış bir değerde. Böyle bir banka için nasıl böyle birşeyin içine girersiniz.

Soruşturma kapsamında tutuklanan Reza Zerrap var. Bu ismi tanıyor muydunuz?

Altın ihracatı yapan biridir. Ülke ekonomisine katkısı olduğunu biliyorum. Bu tür hayır işlerine girdiğin de biliyorum. Moda oldu. Çantayla buraya girdi ve çıktı. Çantayla sakın bir yere girip çıkmayın. (Gülerek) malum arık suç aleti oldu. Hele valizle hiç girmeyin. Ama bir şey teslim ederken gördükleri bir şey yok. Böyle bir yaklaşım olabilir mi? Ne günlere kaldık. AB ofisine çantayla girdi, çantasız çıktı. Eee belki kitap falan filan getirmiştir. Böyle bir yaklaşım, böyle bir hukuk var mı? Anlamak mümkün değil. Zafer beyin çocuğuna çantayla gelmiş. Elbise gönderildi diyor Zafer Bey. Böyle uyduruk şeyler. İspatın varsa görüntülü olarak suçüstü yap tamam buna eyvallah. Ama sadece çantayla girdi çantayla çıktı anlayışını anlamak mümkün değil. Böyle bir şey olmaz.

Muammer Güler Beyin tapelere eklemeler yapıldığı iddiasına ne diyorsunuz?

Muammer beyle bunları tam görüşmedim. Dönüştü geniş teferruatı alacağım.

ABDESTİMİZDEN ŞÜPHEMİZ YOK

Bu operasyonda hedef Erdoğan mı?

Abdestinden şüphesi olmayanın namazından da şüphesi olmaz. Buralardan Erdoğan’a vurmaya kalkarlarsa avuçlarını yalarlar. Bunu bildikleri için etraftaki arkadaşlarla saldırıyorlar. Oğlumu hedef alarak TÜRGEV vakfıyla ilgili ismini zikrediyorlar. Neymiş? Vakıfla ilgili bir imar değişikliği için talepte bulunmuş. Vakıfla ilgili olarak imar değişikliği için belediyeye gitmek suç mu? Belediye başkanına söyledikleri şeye bak! ‘Bina yaptı 25 yıllığına TÜRGEV’e kiraladı’ diyorlar. Yapar. Sosyal iş yapmayan belediye var mı? Belediye yurt yapıp 25 yıllığına kiralıyor. Buna bir şey diyemezsiniz. Benzer şekilde; İstek Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne kadar yapılmış benzer uygulamalar var.

Neticede orası bir yurt, Bilal Erdoğan’ın oteli değil. TÜRGEV’den dolaşıp bana gelmek istiyorlar. Oğlum oranın yönetiminde. Ayrıca vakfın yönetiminde Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Ümraniye Belediye Başkanı da var. Benim büyük kızım Esra oranın yönetiminde. Yükseköğretim öğrenci yurdudur. Övündüğüm bir yurt. Kartal Anadolu İHL’nin yanında da böyle bir yurt yapıldı. Bunları desteklemeleri lazım. Fakat Cumhuriyet Gazetesi mantığı bu tür işleri destek verir mi? Vermez.

TAŞERONLAR SESSİZ DİRENİŞ İÇİNDE

Gezi olayının ardından böyle bir operasyonun yapıldığını söylüyorsunuz…

Geziden istediklerini elde edemediler. Şimdi buradan geliyorlar. Taşeronlar önemli. Bir sessiz direniş içindeler. Buna sessiz kalmak da taraf olmak gibidir.

Bitaraf olan bertaraf olur. Şimdi de bertaraf olmayı veya bwirilerini bertaraf etmeyi seçtiler. Bu süreç içinde böyle bir operasyona taşeronluk yapmak çok üzücü bir olaydır. Ta başından beri geziden bu yana kesilmiş değil. Şahsım ve arkadaşlar hakkında yapılan yorumlar, atılan tivitler… Hep sabrettik yine sabredeceğiz.

Seçim sürecini etkiler mi?

Ben buna inanmıyorum. Karadeniz’de bize takip ettiyseniz görmüşsünüzdür. Biz bindirilmiş kıtalarla gezmiyoruz. Bunların saldırması safların sıkılaşmasına neden olacaktır. Eserlerimiz ortada. Bu iktidar yolsuzluk ortağı olsa bunları nerden yapacaksınız.

AK Parti gerginlikten yararlanıyor diyenler var…

Bazen de gerginlik yaptığımızdan şikayet ediyorlar. (Gülerek) eğer bu yarıyorsa devam edeyim.
Başbakana olarak sizin dinlendiğinize ilişkin soruşturma ne durumda? Başbakanlık Teftiş Kurulu çalışmasını bitirmek üzeredir. Bittiğinde açıklayacağız. Bitirirse süreç başlayacak.

Soruşturmalarda oklar nereyi gösteriyor?

Şimdi söylersem doğru olmaz. Tamamlandığında nereyi gösterdiği ortaya çıkacak.

AK PARTİ GÜCÜNÜ MİLLETTEN ALIYOR

Çete örgüt gibi ayrım yaparak konuşuyorsunuz. Ama bu söylem üzerine alınanlar, çeteler hayır işi yapmaz biçiminde yorumlar var?

Hayır işini de o çeteler üzerinden yapar. Hayrı tabiki çete yapmaz. Ama birileri çete üzerinden yapar. Derin devletin içinde çeteler var, onlardan yararlanıyorlar. AK Parti gücünü derin milletten alıyor. Onlar da derin devletten alıyor.

KiMSEYE KAPIMIZI KAPATMADIK

Bu kişileri atamış olmaktan pişmanlık duyuyor musunuz?


Bu iş 1978’lere kadar dayanıyor. Ayrıca A’da Z’ye herşeyini bilemezsiniz. Bakıyorsunuz iyi niyetle çalışıyor. Kaldı ki bir yıl öncesine kadar hangi bir sıkıntı da yaşamadık. ‘Beraber yürüdük bu yollarda’ dedik.

Yine beraber yürür müsünüz?

Allah’ın takdiri, niye olmasın. Biz hiçbir zaman için kapıyı kapamadık. Geçen seyahatte de söylemiştim. Şimdiye kadar bu iktidardan ne istediler de vermedik? Şimdi yine aynı şeyi tekrarlamış olayım.

Bu son yaşananlar çözüm sürecini olumsuz etkiler mi?

Çözüm sürecine ciddi bir tesiri olmaz. Biz yerimizde sağlam duracağız. Bunu karıştırma gayretleri olabilir. Birileri karıştırmak istiyor. Valiliklerimiz hassasiyetlerini koruyorlar. Bütün mesele 30 Mart seçimlerin başarılı bir şekilde tamamlayıp sürece devam etmek.

Az önceki ifadeleriniz yine beraber yürümek için bir çağrı mı?

Her zamanki çağrımızdır. Siyasetçi hiçbir zaman kapıyı kapatmaz. Kapatırsa siyaset yapamaz.

Tutuklu vekiller çalışması var mı?

İlgili arkadaşlar bir araya gelip çalışacaklar. Anayasa’yı değiştirmeyi gerektirmiyor mu diya bakacaklar. 14 maddeyi değiştirme talepleri var. CHP bu işin içindeyse 14’ü değiştirme gayretleri var. Ben yargı değilim.  CHP’li milletvekili demek işime gelmiyor. Açık sözlü olmam lazım. Arkadaşlarım bunları söylüyor ama ben bunların aday olduklarında içeride olanlardı. İçerdekileri dışarı çıkarma operasyonudur. Bunlar, BDP’nin yaptığı izi kendilerine yol olarak seçtiler. Adayken içeri atılsa ben ‘milletvekili’ derim. Ama içerdeki bir adamı çıkarmaya çalışmak için böyle bir gayret varken ben bunu söylemekte zorlanırım.

MÜMiN MÜMiNE BEDDUA ETMEZ

Fethullah Gülen’in çok tartışılan bedduası ile ilgili serzenişte bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu tavrın hoş bir yaklaşım olmadığını vurguladı: Büyümeye sekte vurma gibi bir ihanetleri oldu. Kardeş olduğunu söyleyenlerin beddualarla kardeşlerini lanetlediklerini gördük. Adeta yerle yeksan ettiklerini gördük. Belki de en üzücü olanı budur. Herşeyin takdiri Allah’ın elindedir. Bir müminin bir mümine böyle bir bedduası olmaz. Müslüman o kimsedir ki elinden ve dilinden Müslümanlar emindir.

Bunu bildiğin halde bu tür bir bedduayı gönderiyorsun. Bu olmaz. Ondan sonra ‘onu demek istemedim, bunu demek istedim’ deniyor. Ayetlerinde ve hadislerde bunlar yoktur. Allah’ın Kahhar-ı mutlak ismiyle kimlere tecelli edeceği bellidir. Bu hoş bir yaklaşım tarz değil. Gazeteciler Yazarlar Vakfı, Ankara’da AB üyesi ülkeleri büyükelçileriyle 19 Aralık’ta öğle yemeğinde toplantı yapmış. Bunu da izah edin. Hani bir şey yapılmadı, toplantı yapılmadı! Bak yapıyorsun. Nereye kaçacaksın, mızrak çuvala sığmıyor.

PROVOKASYONA ZEMiN HAZIRLAYANLAR VAR


Üçüncü kişilerin bu işi kaşıdığı ve provoke ettiklerini düşünüyor musunuz?

Onlara zemin hazırlanmıştır. Bunu hazırlayanlar kimlerdir. Bu gerilim köpürtülmeye devam edilirse bunun önünü alınamaz. MGK’nin bir toplantısının içeriği veriliyor. Bunu vermenin yolları bellidir de belki direkt olarak kimden çıktığı belli değil.

O kişilerin kimlere hizmet ettiği belli. Kimlerle beslendiği bellidir. Şimdi bütün bunların oraya verildikten sonra devam eden süreçte gizliliği var. Ceza Kanunu’na göre çok ağır yaptırımlar var. Buna rağmen bu savunuluyor ve ‘çok başarılı bir gazetecilik örneği verilmiştir’ deniliyor.

Gündeme ilişkin son bir soru. Bedelli askerlik gündeminizde var mı?

Şu anda Genelkurmay’ın gündeminde bedelli askerlik yok. Çok ciddi bir personel sıkıntısı var diyorlar. Ama ilerde ne olur bilemem.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23