• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avrupalı gençler Türkiye’yi tanıyor

Yeniakit Publisher
2015-08-25 08:00:49 - 2015-08-25 08:00:48
Avrupalı gençler Türkiye’yi tanıyor

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türk kültürünü Avrupalı gençlere tanıtmaya devam ediyor. YTB’nin desteği ile İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (İGMG) tarafından Avrupa’dan 130 genç Türkiye’ye getirildi.

YENİ AKİT / ANKARABaşbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türk kültürünü Avrupalı gençlere tanıtmaya devam ediyor. YTB’nin desteği ile İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (İGMG) tarafından Avrupa’dan 130 genç Türkiye’ye getirildi. Gençler; Bursa, Çanakkale ve İstanbul’un tarihi ve kültürel noktalarını ziyaret ederek, Türk kültürünü ve tarihini tanıma imkanı bulacaklar. 

AVRUPALI GENÇLER TÜRKİYE’DE 

Desteklediği projeler ile yurtdışında yaşayan vatandaşların Türkiye ile bağlarını güçlendirmeyi amaçlayan YTB, kültürler arası köprü olma vazifesini sürdürüyor. Toplumsal hafızayı güçlendirerek, sağlıklı bir tarih bilinci oluşturmayı hedefleyen İGMG, YTB desteğiyle Türkiye’ye getirdiği gençleri, Türkiye’deki önemli tarihi mekânlarla buluşturuyor. 9 gün boyunca Türkiye’de kalacak olan gençler Bursa, Çanakkale ve İstanbul’da pek çok önemli yeri ziyaret edecek. Çanakkale, Bursa, İstanbul Kültür Gezisi adıyla hayata geçirilen proje kapsamında öğrenciler, tarihe yön veren, önemli olayların yaşandığı yerleri görecek. 9 günlük gezinin 5 gününÜ İstanbul’da geçirecek olan gençler Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Sarayı, Rumeli Hisarı, Tekfur Sarayı, Süleymaniye Külliyesi, Eyüp Sultan Külliyesi gibi tarihi yerleri ziyaret edecekler. 

KAMERUNLU DİPLOMAT TÜRKÇE ÖĞRENDİ 

Öte yandan; Türkçe’nin yabancı topluluklara öğretilmesi için yoğun çaba sarf eden YTB, bu alanda yaptığı çalışmaların meyvesini almaya başladı. YTB tarafından bu yıl ilk kez hayata geçirilen Türk Dili Burs Programı ilk mezunlarını verdi. Türk Dili Burs Programı ile Türkçe öğrenen Kamerun Dışişleri Bakanlığı personellerinden Jeam Emile Nobola, Kamerun’un Dışişleri Bakanlığı’nın Türkçe bilen ilk ve tek diplomatı unvanını aldı. Ülkelerinde diplomat, akademisyen, kamu görevlisi ve bürokrat olarak görev yapan kursiyerlerden oluşan programa 14 ülkeden 14 kursiyer katıldı. 9 ay boyunca İstanbul Üniversitesi’nde Türkçe dil eğitimi alan kursiyerler geçtiğimiz hafta sonu YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül’den sertifikalarını aldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23